Tein tuorejuustokakun lisäksi perjantaina myös suolapalaa. Minulla on kauan ollut aivan ihana jauhelihapiiraan ohje, jonka alkuperää en muista. Muuntelin vähän sitä ohjetta ja tämmöinen siitä tuli.

1764851.jpg

Pohja:
1,5dl vettä
20g kuivahiivaa
½tl suolaa
30g flora culinessea
3½dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi reilusti kuumaksi. Sekoita kuivahiiva, jauhot ja suola. Lisää veden joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada sekaan vähän lämmitetty flora culinesse ja loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna kohot sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
400g paistijauhelihaa
2 porkkanaa
1pss apetit puutarhurin sekoitusta (parsakaali, porkkana, keltainen porkkana, maissi)
ripaus suolaa ja pippuria

Ruskista jauheliha. Raasta porkkanat ja lisää kypsän jauhelihan joukkoon. Kaada vihannessekoitus joukkoon ja anna muhia, kunnes pakastevihannekset ovat sulaneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte pohjan päälle.

Kuorrutus:
1pkt paprika koskenlaskijaa
2dl maitoa
2 munaa

Lämmitä maito kattilassa ja piko joukkoon sulatejuusto. Anna seoksen olla levyllä niin kauan, että juusto sulaa. Anna seoksen jäähtyä vähän ja lisää joukkoon munat. Kaada täytteen päälle.

Sitten koko komeus uuniin 200-225 asteeseen, kunnes reunat irtoavat vähän ja päällinen on kullanruskea.
Nauti haaleana.

Leikkauskuvaa ei valitettavasti ole, kun koko piiras meni samantien.