Eräänä iltana tein tämmöistä suolaista purtavaa. Edellisestä kerrasta lienee vuosia, vuosia aikaa. Joten ihan kiva oli kaivaa arkistoista vanhoja reseptejä. Alkuperää en muista, mutta tämä maistuu erityisesti raikkaan salaatin kera.

Pohja:

6dl maitoa

3 kananmunaa

1tl suolaa

pippuria myllystä

2½dl vehnäjauhoja

50g margariinia

Valmista pannukakkutaikina ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Valmista paistoaikana täyte.

 

Täyte:

700g paistijauhelihaa

1 sipuli

mausteita oman maun mukaan

1½rkl vehnäjauhoja

1prk ranskankermaa

150g juustoraastetta (säästä osa kääryleen pinnalle)

Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Lisää rullan pinnalle loput juustoraasteesta. Paista vielä n.5minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.