Sain kakkutilauksen, joka antoi minulle täysin vapaat kädet. Suunnittelu on paljon vaikeampaa, kuin se, että tilaaja osaa vaatia edes jotain. Tai vaihtoehtoisesti osaa sanoa, mitä ehdottomasti ei saa laittaa. Päätin tehdä ihan peruskakun, koska saaja on hieman vanhempi mies.

1563724.jpg

Pohjana kolmen munan sokerikakkupohja.

Täytteenä maustamattomasta tuorejuustosta, creme fraishesta ja vatkatusta flora vispistä tehty vaahto. Massaan laitoin neljä liivatelehteä ja mauksi pari tippaa vaniljaesanssia. Jaoin vaahdon puoliksi, toiseen puoleen sulatin levyn pandan valkosuklaata ja toiseen laitoin 2dl mansikkasurvosta, sekä vaniljasokeria. Sitten valkosuklaavaahto toiseen väliin ja mansikkavaahto toiseen väliin.

Päälle tein hedelmistä päällisen, joka ei onnistunut ihan niin kuin olin kuvitellut, mansikat jotenkin levähtivät, mutta tuo kiilteen tekeminen on minulle täysin hepreaa. Nyt tein hyytelösokerista, ensi kerralla taidan kokeilla liivatteella.

1563711.jpg

Pohjat kostutettu makuvichyllä.

Reunoille flora vispistä ja vaniljakreemijauheesta vaahto. Taisin tuohon vaahtoon lisätä aavistuksen vaniljaesanssia ja vaniljasokeria.

1563718.jpg

Koristeeksi tein marsipaanista laatan, jonka suihkuttelin helmiäisellä. Kirjoitin siihen nimipäiväsankarin nimen ja tein pienen ruusun koristeeksi, ruusu suihkittu pronssisuihkeella. Lisänä kaksi pientä muratinlehteä.

1563717.jpg

Valmis kakku viimeistely pienillä helmiäisillä ja mantelirouheella.

1563721.jpg

Ja kerrankin sain kakkupaperinkin pysymään suhteellisen siistinä.
Toivottavasti kakku maistuu tilaajalleen!