Sain Confetilta postia. Pääsin testiryhmään, testattavaksi otin paketin vaahtokarkkimassaa. Koska aika monessa muussa blogissa tästä oli valmistettu koristeita, päätin minä testata massaa maalattavan kakkukuvan tekemiseen. Massa on täysin valkoista ja maistuu tutti frutilta.

Käyttökokemuksia: Massa oli ihanan pehmeää ja helppoa työstää. Massaa oli helppo kaulita ohueksi, eikä se palautunut takaisin, kuten itse tehty vaahtokarkkimassa. Lisäksi tomusokeroituna se irtosi helposti alustasta, vaikka tuntuikin hieman kosteahkolta. Lisäksi massan pinta oli tasainen ja kaunis.

Maalasin Barbapapa hahmon käyttäen Wiltonin elintarvikevärejä (pinkki, valkoinen, musta). Maalaaminen oli hitusen verran vaikeampaa kuin marsipaanille, sillä pinta oli vähän "liukkaampi" ja hylki hieman väriä, ei kuitenkaan ongelmallisen paljon. Väriä maalaamiseen tarvitsee hieman vähemmän, marsipaaniin verrattuna. Näin ollen ehkä ensi kertalaisille suosittelisin ensin maalaamista marsipaanille, sitten vasta siirtymistä tähän vaahtokarkkimassaan. Paketista (250g) riittää alusta kahteen (2) pienempään maalaukseen.

Maultaan tämä voittaa marsipaanin 10-0. Itse en ole marsipaanin ystävä, vaikka käytänkin sitä paljon. Mutta tätä voi syödä vaikka pelkiltään. Poikanikin ihastui makuun, joten lastenkakkuun tämä varmasti kävisi oivasti ja tällä voisin kuvitella kuorruttavani vaikka koko kakunkin. Tällöin täyte voisi olla ihanan raikas, tasapainottamaan kuorrutteen makeutta. Maku oli ihana, mutta ei teennäinen/teollinen -Iso plussa siitä.

Tätä massaa tulen ehdottomasti ostamaan itse lisää. Jos näin mahtavan tuotteen saa suoraan paketista, en itse jaksa nähdä vaivaa vaahtokarkkimassan valmistamiseen alusta loppuun.