Äitini toipuu polvileikkauksesta, mutta juhli kuitenkin ystäväpiirissä syntymäpäiviään. Toiveena oli joku pikainen ja helpohko kakku, jonka pystyin tekemään hänelle ennen töihin menoa. Niinpä päätin sitten yhdistää pehmeän vaniljaisen maun marenkiin ja valmistaa siitä hyydykekakun.
Pohja unelmakääretottupohjaa, leikattu irtopohjavuoalla oikeaan kokoon, kostutettu aavistuksella vaniljavettä.
Vanilja-Marenkitäyte
4dl Valion laktoositonta vispikermaa
2dl soijapohjaista vaniljajogurttia
Vaniljasokeria
Bourbon Vaniljaa
tilkka vettä
4 liivatelehteä
12kpl valkoisia marenkeja
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljajogurtti. Lisää massaan vaniljasokeria ja vaniljauutetta makusi mukaan. Sokeria ei tarvitse lisätä, koska marengit makeuttavat täytettä tarpeeksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Murskaa marenkeja ja lisää täytteeseen. Kaada täyte unelmakääretorttupohjan päälle ja laita vuoka kylmään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele oman mielesi mukaan.
Koristeena vuoltuja rullia valko- ja tummasta suklaasta. Marsipaanilehtiä, kaupan valmiita suklaasydämiä, vaahtokarkkimassasta tehty kukka (joka suihkutettu helmiäisellä) ja Wiltonin glitteriä.
Kakun mukana lähti mansikkakastiketta, jota oli tarkoitus tarjoilla kakun kanssa. Soseutin pakastemansikoita ja lisäsin vähän vaniljaa, sekä makeutusta. Raikkaan kirpeä mansikkakastike olikin ihanaa pehmeän vaniljaisen ja marenkisen makean kakun kanssa.
Kakun ja kastikkeen lisäksi mukana matkasi myös mokkapaloja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.