Juhlin jo alkuviikosta syntymäpäiviäni ja se oli mikä ihana tekosyy valmistaa täytekakku itselleni (ja toki kahvitteluvieraille). Ja kun itse pääsin päättäämään, tein tottakai suklaakakun!

2135322.jpg

Paistoin kolme neljän munan unelmakääretorttupohjaa, joista leikkasin kaksi irtopohjavuoan kokoista ympyrää ja valmistin yhdestä unelmakääretortun -Jota käytin sitten kakun reunoille.

Aseta toinen rinkula irtopohjavuoan pohjalle, kostuta. Leikkaa unelmakääretortusta kuusi reilua palaa. Asta ne vuoan reunoille. Valmista täyte ja lisää se keskelle. Peitä täyte toisella rinkulalla ja kostuta. Laita painon alle yöksi tekeytymään. Siirrä kakkupahville ja koristele haluamallasi tavalla.

Sitruunainen täyte:
1prk sitruuna tuorejuustoa
1prk flora vispiä
100g fazerin sinistä rouheena
5 liivatelehteä
tilkka vettä

2135317.jpg

Toisaalta olisi ollut kiva jättää nämä kääretortun palat näkyviin ja niin aluksi olikin tarkoitus, mutta idea muuttui sitten matkan varrella. Päälle tein suklaaganachen (1,5dl kermaa, 200g suklaata) ja loput siitä vaahdotin jäähtyneenä flora vispin lisänä ja pursotin reunoille.

2135319.jpg

Koristeena reunoilla vohvelirullia. Päällä mariannerakeita, valkosuklaarouhetta ja glitteriä.

Sitten vielä leikkauskuvaa:

2135333.jpg

Sitruuna kyllä kivasti raikastaa suklaan makeutta, mutta silti minusta tuo tuorejuusto maistui hieman teolliselle. Ehkä olisi lisäksi pitänyt laittaa oikeaa sitruunamehua makua antamaan. Mutta kyllä tuo silti maistui. Vielä ei vuodet ahista, mutta ensi vuonna voi alkaa jo ahistaa, kun vaihtuu vuosikymmen...