Sain Salaiselta leivontaystävältäni toukokuun paketissa uutta Tutti Frutti crushia, joka on jo aikaisemmin päässyt minun suosiooni raikkaan ja hedelmäisen makunsa ansiosta. Päätin tällä kertaa leipoa jotain, mihin saisin käyttää rouhetta täytteessä. Kokeilu on sen verran onnistunut, että kakkuunkin tätä tulee varmasti vielä laitettua.
Unelmakääretorttu:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
2rkl perunajauhoja
4rkl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi, kokoajan varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa noin vartti. Ota pohja pois uunista, anna jäähtyä ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Tutti Frutti täyte:
1prk Jam It passionhilloa
1prk flora vispiä
½prk maitorahkaa
1dl tutti frutti crushia
vaniljasokeria
Kostuta käretorttupohjaa appelsiinimehulla ja levitä hillo ohuesti pohjan päälle. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää maitorahka, tutti frutti crush ja sokeria makusi mukaan. Levitä täyte hillon päälle ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin tekeytymään.
Koristele siivilöimällä valmiin kääretortun pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Tee suklaaraidat sulatetusta suklaasta (maito- ja valkosuklaata) ja heitä pinnalle suklaakoristerakeita. Voit viimeistellä tortun kukilla ja lehdillä.
Kääretorttu oli kivan erikoinen, mutta hillo ehkä hieman voimakkaan makuinen. Ainakin tämä oli "ei niin tavallinen" kääretorttu.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.