Sain Salaiselta leivontaystävältäni toukokuun paketissa uutta Tutti Frutti crushia, joka on jo aikaisemmin päässyt minun suosiooni raikkaan ja hedelmäisen makunsa ansiosta. Päätin tällä kertaa leipoa jotain, mihin saisin käyttää rouhetta täytteessä. Kokeilu on sen verran onnistunut, että kakkuunkin tätä tulee varmasti vielä laitettua.

Unelmakääretorttu:

4 kananmunaa

1½dl sokeria

2rkl perunajauhoja

4rkl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi, kokoajan varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 200 asteessa noin vartti. Ota pohja pois uunista, anna jäähtyä ja kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

 

Tutti Frutti täyte:

1prk Jam It passionhilloa

1prk flora vispiä

½prk maitorahkaa

1dl tutti frutti crushia

vaniljasokeria

Kostuta käretorttupohjaa appelsiinimehulla ja levitä hillo ohuesti pohjan päälle. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää maitorahka, tutti frutti crush ja sokeria makusi mukaan. Levitä täyte hillon päälle ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Koristele siivilöimällä valmiin kääretortun pinnalle tummaa kaakaojauhetta. Tee suklaaraidat sulatetusta suklaasta (maito- ja valkosuklaata) ja heitä pinnalle suklaakoristerakeita. Voit viimeistellä tortun kukilla ja lehdillä.

Kääretorttu oli kivan erikoinen, mutta hillo ehkä hieman voimakkaan makuinen. Ainakin tämä oli "ei niin tavallinen" kääretorttu.