Kanakakuksi ehdotin juhliin tätä omaan suosikkia, eli Pirkan reseptillä tehtyä texmex voileipäkakkua. Raakaa tomaattia ei saanut kakkuihin käyttää, joten visioin sitten ruusun tällä erää keltaisesta paprikasta.

Pohja:

½pkt ruispaahtoleipää

 

Kostutus:

½dl kasvisliemi (valkosipuli ja yrtit)

1dl vähälaktoosinen maito

 

Täyte 1:

250g broilerin maustamattomia fileesuikaleita

öljyä

suolaa

mustapippuria

3/4prk salsaa (Tex Mexican chunky salsa mild)

½prk juustodippiä (Tex Mexican juustodippi)

1prk creme fraichea

Paista tilkassa öljyä kanasuikaleet kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Kuutio kana leikkuulaudalla ja yhdistä muiden täytteen aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi.

 

Täyte 2:

½prk guacamoledippiä

1 punainen paprika

Kuutio paprika. Laita täyteväliin ensin guacamoledippi ja ripottele pinnalle kuutioitu paprika.

 

Kokoa vuokaan: ensin leipäkerros, kostutus, kanatäyte, leipäkerros, kostutus, guacamoletäyte ja paprika, leipäkerros, kostutus, kanatäyte ja pinnalle kosteutettu leipäkerros. Näin ollen voileipäkakusta tulee samanlainen kuin edeltäjänsä: neljä leipäkerrosta ja täytettä kolmessa välissä.

Kuorrutus:

½prk guacamoledippiä

1prk ranskankermaa

 

Koristeena:

keltainen paprika

maissilastuja

herneenversoja

kurkkua

kuivattua sipulirouhetta

Tämän kakun kanssa samoihin juhliin matkasi myös kolmen juuston kasvisvoileipäkakku, perinteinen kinkkuvoileipäkakku ja tohtorinhattu -fantasiakakku.