Tänään on anopin syntymäpäiväjuhlat ja hän pyysi minua tekemään juhliin kakun. Toiveena oli mansikkakakkua, joka ei olisi kovin makeaa. Ihanat tuoreet kotimaiset mansikat kyllä inspiroivat minua ja taidan vihdoin taas päästä kakkujen tekemisen makuun (pienoisen tauon jälkeen).

1747725.jpg

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja, joka on tehty halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuokaan. Tämä onkin suurin kakku, joka tuon kuvun alle mahtuu. Pohjan leikkasin kolmeen osaan.

Täyte:
1prk flora vispiä
1prk flora vanillaa
1prk maitorahkaa
0,5 levyä pandan valkosuklaata sulatettuna
ja mansikkahilloa

Vaahdota flora vipsi ja vanilla. Sekoita vaahtoon maitorahka ja sulatettu valkosuklaa. Sokeria en lisännyt ollankaan, tuosta valkosuklaasta tuli vähän makeutta ja täyte pitikin jättää vähemmän makeaksi.

Pohjat kostuttelin vaniljamaidolla. Sitten kerros mansikkahilloa ja aimo kerros tuota täytevaahtoa. Yöksi painon alle jääkaappiin tekeytymään.

Kuorrutus:
2prk flora vispiä
sokeria
vanilja esanssia

Sitten aamulla kakun kumous ja päälle kerros flora vispiä ja mansikoita asettelemaan. Jonkun blogista löysin vinkin käyttää mansikoiden päällä punaista koristelugeeliä -Joka säilyttää mansikat paremmin ja tuoreamman näköisinä. Tätä keinoa käytin sitten minäkin ja kylläpä oli huomattavasti helpompaa, kun mikään liivate/hyytelösokeri.

Reunoille pursotukset tähtityllalla.

1747721.jpg

Loppuun flora vispiin sulattelin sekaan puolikkaan pandan valkosuklaalevyn ja tein sillä päällispursotukset.
Koristeeksi sitten yksi marsipaanikukka ja vähän lehtiä. Reunoille heittelin vähän pieniä helmiäisiä.

1747723.jpg

Toivottavasti kelpaa sankarille!