Vaikka meillä ei synttäreiden teemana ollutkaan Halloween, pääsin viime viikonloppuna tekemään myös yhden Halloween aiheisen kakun. Toiveena oli kurpitsan mutoinen kakku. Tässä sitä taas oli haastetta, sillä en ole aikaisemmin tuollaista pyöreähköä muotokakkua tehnytkään. Onneksi Sitruunamarengilta löysin mahtavat ohjeet kuvineen. Omani ei ole mitään siihen verrattuna, mutta harjoitellaan...

Pohjana neljän munan suklaakakkupohja, jota kostuttelin maitokahvilla.

Täytteeksi toivottiin jotain suklaista, joten päädyin laittamaan väliin pätkis- ja valkosuklaamoussea. Kakun kokosin pyöreään taikinakulhoon.

Kakun pinnalla sokerikreemi. Marsipaanipäällinen sekoitettu valkoisesta ja vihreästä päärynän makuisesta marsipaanista. Sen jälkeen värjätty oranssiksi. Näin toivottavasti päällinen oli vähän paremman makuinen. Koristeena murattilehtiä, sekä kaakaojauheella maustetusta marsipaanista tehty kurpitsan kanta ja kiehkurat. Muotoilutyökakulla painelin pintaan vähän uomia. Pronssisuihketta piti käyttää viimeistelyyn, mutta unohdin.

Näin ensikertalaisena täytyy sanoa, että kyllä tämä aika pienellä vaivalla onnistui. Jotenkin kuvittelin kakun olevan paljon suuritöisempi. Toki tuohonkin aikaa meni, mutta päällinen onnistui kerrasta ja se yllätti positiivisesti.

Toivottavasti kakku maistui!