Kääretorttua en ole tehnyt sitten herran aikoihin, joten nyt oli korkea aika.

891179.jpg

Pohja:
4 munaa
1dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
25g valkosuklaata rouheena

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Kääntele jauhot ja valkosuklaarouhe varovasti vaahtoon. Paista 225 asteessa noin vartti. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Täyte:
1pss valkosuklaa-nougat moussea (blå band)
50g valkosuklaata rouheena
1dl flora vispiä
1,5dl kinuskikastiketta

Valmista pussillinen moussea -vatkaa 1dl maitoa pussin sisältö ja anna vetäytyä jääkaapissa. Sekoita vaahtoon valkosuklaa ja vaahdotettu flora vispi. Lisää vaahtoon kinuskikastike.
Lisää täyte pohjan päälle ja rullaa.
Laita jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa kääretorttu kahteen osaan ja asettele vierekkäin.

Koristeluun:
1,5dl flora vispiä
vaniljasokeria
suklaalehtiä
ruskeaa koristelumassaa
valkosuklaata rouheena

Vaahdota flora vispi ja mausta se vaniljasokerilla. Koristele kääretortut vaahdolla. Koristele suklaalehdillä, valkosuklaarouheella ja ruskealla sokerimassalla.

891181.jpg

Herkuttele kahvin kanssa!