Löysin Crazy Bakerin blogista tämän ihanan suklaisen ohjeen ja halusin kokeilla sitä Juhannuksena. Menimme ystäväperheen luokse viettämään Juhannusta ja nämä matkasivat mukana "juhannuskakkuna".

Ohje suoraan täältä. Kirjoittelen myös tänne, tekemilläni muutoksilla, itselleni muistiin.

 

Ihanat suklaaleivonnaiset

 

Pohja:

300g margariinia

200g dajmsuklaata

4½dl sokeria

6 kananmunaa

4tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

4dl vehnäjauhoja

2dl kermaviiliä

Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sekoita kunnes tasaista. Anna jääntyä. Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon jäähtynyt suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi kermaviili. Kaada taikina leivinpaereoidulle isolle ja syvälle uuninpellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Kuorrutus:

300g maitosuklaata

1½dl vaniljajogurttia

Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Mittaa jogurtti astiaan ja anna olla huoneenlämmössä suklaan jäähtymisen ajan. Yhdistä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

 

Koristeluun:

kermavaahtoa

mansikoita

elintarvike glittereitä

Itse muuntelin reseptiä vähän, mutta hyvin maukkaita niistä tuli. Itse en tällä erää laittanut pinnalle kermavaahtoa, koska pinta oli kokonaisuudessaan maitosuklaata, ettei siihen jää kosteasta kermavaahdosta ikäviä jälkiä. Kaappiin oli jäänyt porkkanakakuista yli kuorrutetta ja laitoin sitä manikoiden alle. Valmiiden leivospalojne pinnalle ripottelin Wiltonin elintarvike glitteriä.

Kiitokset maukkaasta Juhannuksesta myös rakkaille ystäville!