Tein Jyväskylän (leivonta)blogitapaamiseen mutakakkua. Näin Eben blogissa ihanan koristellun mutakakun ja päätin toteuttaa hieman samaa ideaa. Viime kesästä lähtien olen halunnut kokeilla valkosuklaa mudcaken jälkeen myös muita suklaaversioita esim. geishasta ja pätkiksestä. Siitä se ajatus sitten tällä kertaa lähti...

Pätkis Mudcake

4 kananmunaa

1½dl sokeria

150g margariinia

1pss Pätkis mini bites

reilu 100g Fazerin sinistä maitosuklaata

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

ripaus vaniljasokeria

40-50g tummaa suklaata rouheena

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota 24cm vuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa, anna jäähtyä hetki ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele viimeisenä joukkoon tumma suklaarouhe (jota minulta oli jäänyt eräästä toisesta kakusta yli ja päätin hyödyntää sen tähän). Kaada seos vuokaan paista uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia. Mudcake saa jäädä sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, voit myös säilyttää kakun jääkapissa seuraavaan päivään.

Koristele kakku kermavaahdolla, pätkisrouheella ja tuoreilla marjoilla/hedelmillä, joita voit vaihdella oman makusi ja sesongin mukaan. Itse käytin kakun raikastamiseksi tällä kertaa todella ihanan makeita ulkomaalaisia mansikoita sekä vihreitä ja tummia viinirypäleitä. Voit siivilöidä halutessasi kakun päälle vielä ohuen hunnun tomusokeria.

Tätä kakkua tehdessä syntyi idea Domino Mudcakesta, jonka aion ehdottomasti toteuttaa seuraavana. Tähän kakkuunkin murensin ennen uuniin laittoa puoli pötköä dominoita, ihan vain kokeeksi. Tosin lopullinen Dominoversio tulee tietenkin olemaan huomattavavasti Dominomaisempi. Huomasinpas ottaa kuvankin ennen kakun koristelua:

Kesäkin tekee tuloaan, piha on sulanut lumesta, aurinko paistaa ja kuvaaminen uilkona on niin ihanaa...