Päivityksiä on postaamatta laskujeni mukaan n.20 ja silti en ole saanut blogia käyntiin haluamallani tavalla. Viesteihin vastaaminen on kestänyt ikuisuuden ja osa kakkua kyselleistä on edelleen vastaamatta. Pahoittelut tästä. Yritän nyt vähän purkaa sumaa, mutta työt ja töiden ohessa aloitettu uusi opiskelu tehtävineen, ei helpota yhtään... Kärsivällisyyttä pyydän.

Tämä suklaamousse tehtiin jo viime vuoden puolella "karppausversiona", tuhti oli, mutta hiton hyvää.

Idea Hensikiksen keittiöstä. Ohje Reilun Kaupan. Tein ohjeen puolikkaana ja vaihdoin sokerin makeutusaineeseen, sama määrä sokeria, jos haluaa joku tehdä oikean ohjeen mukaan.

 

Suklaamousse

100g reilun kaupan tummaa suklaata

½rkl voita

2 munaa

1½rkl sokeria/makeutusainetta


Murra suklaa kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta se höyryävää vettä sisältävän kattilan päälle. Sulata suklaa hitaasti. Voit myös sulattaa suklaan mikroaaltouunissa. Lisää sulan suklaan joukkoon nokare voita. Anna massan jäähtyä pari minuuttia. Riko huoneenlämpöiset kananmunat varovasti kärjestä. Valuta erilleen valkuaiset ja lisää keltuaiset yksitellen suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri (tai makeutusaine) kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto varovasti sekoittaen suklaaseen.
Annostele valmis massa tarjoiluastioihin tai -kulhoon ja anna jälkiruuan odottaa jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla massan hauskasti myös kananmunankuorista, kunhan rikot ne varovasti vain toisesta päästä. Myös kuorien huuhtelu ja kuivaaminen vaatii varovaisuutta.

Suklaana tällä erää:

Tästä määrästä tuli kaksi isoa annosta, jotka kyllä eivät paljoa muuta vahvan kahvin kanssa kaveriksi kaivanneet. Puolikkaan ohjeen voisi hyvin myös jakaa neljään pienempään osaan ja tarjota jälkkärinä, minä pistelin tätä muuten vaan makeanhimooni.

Slurps!