Entinen työkaverini tuli perjantaina mummiksi, elämänsä ensimmäistä kertaa. Juhlan kunniaksi toivottiin vauva-aiheista kakkua työpaikalle tarjottavaksi. Mitään muita toiveita koristelun suhteen ei ollut. Ja tietenkin kakussa piti näkyä, että uusi tulokas on poika.

Pohjana kolme pellillistä vaaleaa kääretorttupohjaa (4 kananmunan), jokaisesta leikkasin siivun pois, jotta kakku mahtuisi laatikkoonsakin. Kostutettu sitruunamehulla.

Täytteenä mansikka-vaniljahilloa (dronningholmin uutuus), tummaa suklaata rouheena ja sitruunainen rahkavaahto. Rahkavaahtoon laitoin 2½prk flora vispiä, purkin rahkaa, yhden sitruunan kuoriraasteen ja sokeria maun mukaan.

Kakun pinnalla sokerikreemi, osa mansikkatomusokeria vähän makua antamaan, värjätty siniseksi Wiltonin elintarvikevärillä. Kakun reunalla suklaakermapurostukset ja kakun pinnalla flora vispi pursotukset isolla tähtityllalla.

Koristeena sokerimassasta ja marsipaanista tehdyt koristeet. Itse piirretyillä kaavoilla leikkelin vauvan bodyt ja ruokalaput sokerimassasta. Kukat tehty silikonimuotilla sokerimassasta. Lehdet  ja nallet marsipaania, molemmat muoteilla valmistettu. Kirjaimet ja pyykkinaru tehty Dr.Oetkerin suklaanmakuisilla koristegeeleillä (valkosuklaa ja tummasuklaa). Lisäksi ensimmäistä kertaa tein itse värisokeria sinisellä kimalletomuvärillä ja ripottelin sitä purostusten pinnalle.

Toivottavasti kakku maistuu!