Poikani kummitäti tilasi minulta anoppinsa juhliin kaksi kalavoileipäkakkua. Enpä ole elämässäni tehnyt kuin yhden vastaavan aikaisemmin ja senkin lämminsavulohesta. Onneksi tälläkin kertaa onnistui samalla idealla. Itse en syö raakaa kalaa, joten sen käsittelemiseltä vältyin tälläkin kertaa.
Molemmat kakut tehty saman reseptin mukaan. Alla nyt ohje yhteen n.20hlön voileipäkakkuun.
Lämminsavulohi voileipäkakku, 20hlö
Pohja:
½pkt vaaleaa paahtoleipää
1½pkt tummaa vuokaleipää
Kostutus:
1½-2dl kasvislientä (vettä+KNORR fond du chef vegetable)
Täyte:
reilu 600g lämminsavulohta
½prk savulohi-piparjuuri tuorejuustoa
1prk creme fraishea
1prk kermaviiliä
1prk bulgarian jogurtti sitruuna
1rkl sinappikurkkusalaattia
½ porakkana raasteena
2dl juustoraastetta
tuoretta tillilä
aromisuolaa
pippuria
sitruunan mehua
Siisti kala ja yhdistä aineet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja mausta mielesi mukaan. Täytä kostutettujen leipäpalojen kanssa vuoronperään. Leipäkerroksia tuli tällä erää 4 (2 tummaa ja 2 vaaleaa) ja täytettä näin ollen reilusti kolmeen väliin.
Ihan identtisiä ei kakuista tullut, vaikka yritinkin saada ne koottua saman kaavan mukaan...
Kuorrutus:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
½prk bulgarian jogurtti sitruuna
aromisuolaa
pippuria
sitruunan mehua
Koristeena:
tomaattiruusu
kurkkulehdet
herneenversoja
lämminsavulohta
sitruunalohkoja
kuivattua ruohosipulia
vihreitä viinipypäleitä
tummia viinirypäleitä
Kakut olivat menneet molemmat, vain pieni siivu oli jäänyt vain toisesta jäljelle. Kehuja tuli ei rasvaisista täytteistä. Joten ehkäpä tämmösiä uskaltaa sitten tehdä vielä uudestaankin...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.