Sain tilauksen kahdesta kakusta, joista toinen oli tuo Tohtori Sykerö. Toinen toive oli pienen pojan synttäreille autokakku. Rajoitteena oli, että päällinen pitäisi olla kermavaahtoa -ja sehän passasi minulle koska edellinen marsipaanikokeilu oli katastrofaalinen. Tälläinen metallinhohtosininen auto sitten matkasi, toivottavasti ilahduttamaan pienen pojan juhlia.

1622719.jpg

Pohjana on kaksi viiden munan kääretorttutaikinaa. Leikkelin palat Marien ohjeiden mukaan ja muutama siivu jäikin yli.

1624712.jpg

Täytteenä oli tilaajan pyynnöstä samat täytteet kun näissä kakuissa. Tein tismalleen tuon saman määrän täytettä (valkosuklaamousseen lisäsin purkin flora vispiä, mutta sitä jäikin vähän yli). Siitä riitti hyvin tähän ja Tohtori Sykerö kakkuun. Jos haluat täytteet yhteen kakkuun, puolita ohjeet.

Kostutin pohjat hedelmämehun ja vissyn sekoituksella. Täytettyinä pohjat näyttivät tältä:

1622662.jpg

Tuolta päältä piti ottaa vielä yksi pohjan pala pois, kun kakku ei muuten olisi mahtunut kuvun alle.

Sitten tein ihanaakin ihanamman valkosuklaakreemin kinuskikissan ohjeen mukaan. Laitan sen ohjeen vielä tähän koska se oli niin ihanaa.

Valkosuklaakreemi
250g valkosuklaata
½prk mascarpone-juustoa
100g voita
2rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita mascarpone ja voi tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon suklaa ja tomusokeri kokoajan sekoittaen. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Itse maustoin kreemin vielä muutamalla tipalla sitruuna aromia, näin kreemistä tuli ihanan täyteläinen, mutta kirpsakka. Seuraavaksi kokeilen ehdottomasti valkosuklaa-lime suklaasta. Tein tuon kreemin määrän puolikkaana ja se riitti hyvin autokakun kuorruttamiseen ja Tohtori Sykerö -kakun marsipaanin aluseksi.

1622664.jpg

Päälle vielä kerros flora vispiä. Alunperin toive oli siniseksi värjättyä kermavaahtoa, mutta päätin sittenkin kokeilla uutta sinistä elintarvikespraytäni tähän kakkuun. Se antoi pinnalle kauniin metallinhohtoisen sävyn. Suihketta tosin kului aikalailla, mutta kokeilemisen arvoinen silti.

1622758.jpg

Ikkunat, valot ja rekisterikilvet marsipaania, joihin mustalla elintarviketussilla tehty nimet ja silmät. Silmiin idea kopioitu suoraan vaahteran autokakusta. Renkaat dominoista. Päälle sekä reunoille pursottelin vielä kermavaahdolla numerot syntymäpäivän mukaan.

Hyvää syntymäpäivää Patrik, toivottavasti kakku oli monien odotuksien arvoinen!