Sekasopan Marie oli taas tehnyt sellaisen tekeleen, etten voinut muuta kuin inspiroitua siitä. Voileipäkakku -itse tehdyllä leivällä. Oli pakko kokeilla. Alkuperäisen ohje täällä.

Kirjoitan tähän nyt ohjeen sen mukaan miten itse sen toteutin -pienillä muutoksilla siis. Kakkuvuoka pohjaa varten oli vähän isompi, joten suurensin vähän leivän ohjettakin.

779619.jpg

Leipä:
1dl vettä
2,5dl maitoa
0,75dl ruokaöljyä
11g kuivahiivaa (sunnuntai pussi)
n.8dl vehnäjauhoja
1tl paprikajauhetta
0,5dl paahdettua sipulia
2rkl provecale yrittiseosta
1tl suolaa
1rkl sokeria
1tl chiliä
2 valkosipulinkynttä puristettuna

Mittaa kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja kuivahiiva. Lisä ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota n.20min.
Kumoa taikina pöydälle, johon on siroteltu jauhoja. Vaivaa taikinaa ja laita se pyöreään kakkuvuokaan -jonka pohjalla on leivinpaperi. aputtele taikina tasaisesti ja huolellisesti. Anna kohota 30min. Paista leipää 175 asteessa n. puoli tuntia. Anna jäähtyä hatki ja kumoa sitten ritilälle.
Leikkaa jäähtynyt leipä kolmeen osaan.

Täyte:
300g ylikypsää kinkkua siivuina
2dl kuohukermaa
1prk maitorahkaa
1 punainen paprika
2,5dl juustoraastetta
200g ruohosipuli tuorejuustoa
2tl sitruunanmehua
ripaus suolaa
1rkl sokeria
2 maustekurkkua
2 valkosipulinkynttä puristettuna
2tl tsatsiki maustetta
1dl porkkanaraastetta
pätkä kurkkua

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka ja juustoraaste. Lisää seokseen tuorejuusto. Pilko kinkku, paprika, kurkku ja maustekurkut peiniksi kuutioiksi. Lisää mausteet, valkosipuli ja sitruunanmehu.

Kostutukseen:
1,5dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio

Kostuta pohjaa liemellä. Levitä täytettä leivän päälle. Nostaa seuraava kerros leipää päälle ja kostuta- Levitä taas täytettä, samalla avalla myös viimeinen kerros. Nosta kansi päälle ja kostuta liemellä.
Kiedo täytetty leipä kelmuun ja laita voileipäkakku samaan vuokaan missä leipä on paistettu. Laita tasainen paino leivän päälle ja anna muhia seuraavaan päivään.

Kuorrute:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk creme fraichea
paprikajauhetta
sitruunamehua
oreganoa
chiliä

Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche. Mausta paprikajauheella, sitruunamehulla, oreganolla ja varovasti chilillä. Levitä kakun päälle ja ja pursota ylimääräiset keskelle.

779620.jpg

Koristeluun:
Kinkkurullia
porkkanaa
sitruunamelissaa
salaattia
viinirypäleitä
yrttejä

Koristele kinkkurullilla, porkkana suikaleilla, salaatilla, viinirypäleillä, sitruunamelissan lehdillä ja yrteillä. Tarjoa!

779621.jpg

Tein tämän ystävälleni ja hänen avopuolisolle vuosipäivän kunniaksi. Tykkäsivät ja kehuivat kovasti. Itsestä oli ihanaa päästä taas näpertelemään -varsinkin nuo porkkanaruusut oli kiva tehdä.
Onnea vielä J ja T!