Veljeni valmistui maisteriksi ja on suuri suklaan ystävä (varsinkin tumman). Tarjottavaksi ei siis haluttu tavallista kermakakkua, vaan sacherkakkua.

1864257.jpg

Sacherkakun tein tuplana, puolittamalla ohjeesta saa 20-22cm vuokaan kakun. Oma versioni on tehty 26-28cm kakkuun.

Sacherkakku

250g voita (laitoin hieman vähemmän)
250g tummaa suklaata tai oman maun mukaan (itse laitoin puolet tummaa leivontasuklaata ja puolet fazerin sinistä)
4dl tomusokeria
2dl sokeria
10kpl munia
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
4rkl kaakaojauhetta

Täyte:
½ sitruunan mehu
kahvia
vettä
½prk lemon curdia

kuorrutus:
1½dl kuohukermaa
2dl sokeria
reilu 200g tummaa suklaata tai oman maun mukaan (taas laitoin puolet tummaa ja puolet fasua)

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata suklaa.Sekoita pehmeä rasva ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuiaset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää voi-keltuaisseokseen sulatettu suklaa, valkuaisvaahto ja kuivat aineet. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasossa 175 asteessa ainakin 1½tuntia (puolikkaaseen riittää tunti).

Kumoa valmis pohja alustalle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta välit sitruunavedellä ja kahvilla, sipaise jokaiseen väliin kerros sitruunatahnaa. Kelmuta kakku ja laita painon alle vetäytymään. Kumoa kakku seuraavana päivänä ja valmista kuorrute. Kiehauta kattoilassa kerma ja sokeri. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä koko ajan, että seos sakenee. Kaada seos kakun päälle, levitä myös reunoille. Jätä kakku kylmään. Nosta hyvissä ajoin ennen tarjoilua lämpimään, jotta suklaa vähän pehmittyy ja maut voimistuvat.

1864290.jpg

Suklaista makua raikastamaan, valitsin täytteeksi sitruunan, enkä aprikoosia -joka oikeasti kuuluisi sacherkakun täytteeksi.

Itse koristelin kakun reunat suklaasiirtokuva arkilla ja valkosuklaalla. Reunoille tein kuohukerma-maitorahka pursotukset. Koristeena suklaaruusuja (valmiita kaupasta) ja iso lilja.

1864253.jpg

1864294.jpg

Oma tekeleeni taas kerran vähän epäonnistui, koska otin pohjan pois uunista vähän liian aikaisin ja oli sisältä vielä vähän raaka. Ei muuta kun takaisin uuniin ja näin ollen pohjasta tuli vähän kovempi. Eikä ollenkaan sellainen ihanan kuohkea. Sen takia kostuttelin sitten pohjaa kunnolla :)