Nämä pikkuleivät ovat ehdottomasti omia suosikkejani, lisäksi poikani voisi syödä näitä pohjattomasti. Nykyään teen ison taikinan (kaksinkertaisen) ja pakastan puolet, jotta tarvittaessa taikinaa on aina valmiina. Näitä tein pappani 97-vuotisjuhliin, sekä anopin 60-vuotispäiville. Onhan näitä toki tullut tehtyä muutaman kerran ihan muutenkin vaan...kuvaa vain en ole kaikista jaksanut ja muistanut ottaa, kun ulkonäkö nyt kuitenkin aina suhteellisen sama.

Herrasväen pikkuleivät

225g margariinia/voita

1 1/4dl sokeria

1 kananmuna

n.4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2tl boubon vaniljaa/vaniljauutetta

Vatkaa pehmennyt margariini/voi ja sokeri vaaleksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja vanilja, lisää vähän kerrallaan, kokoajan taikinaa varovasti käännellen. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään tekeytymään (helpottaa taikinan kaulitsemista), pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kaulitse taikina levyksi ja ota pyöreällä muotilla pieniä rinkuloita. Paista 175 asteessa, varo polttamasta. Levitä väliin vadelmamarmeladia (tai muuta oman makusi mukaan) ja sokeroi. Itse käytin sokeriointiin hienompaa Siro -sokeria. Säilytä keksit tiiviissä rasiassa, jotta ne pehmenevät.

Slurps!