Tein viikonloppuna rippijuhliin kaksi matalaa voileipäkakkua ja yhden ison mansikkakermakakun. Voileipäkakkuihin toiveena oli kinkkutäyte, jossa ei olisi laisikaan majoneesia. Siltä pohjalta sitten lähdin kasaamaan näitä kakkuja.
Leipänä valmiiksi voileipäkakkuun pitkittäissuunnassa siivutettua tummaa leipää ja reilu puoli pakettia moniviljaista paahtoleipäää.
Täytteestä tulee kolme matalaa suorakaiteen muotoista voileipäkakkua tai kaksi korkeampaa. Minä tein kaksi juhliin ja yhden omiin tarpeisiin (niistä kuvia myöhemmin).
Kinkkutäyte:
350g Atrian saunapalvia kuutioina
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk Fresh Bonjour -raikas ruohosipuli tuorejuustoa
2dl kevyt ranskankermaa (10%)
1dl maitorahkaa
5rkl kurkkusalaattia
3rkl pakastekuivattua ruohosipulia
½ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna
1rkl mustapippuria
1½rkl sipulijauhetta
1½rkl aromisuolaa
Kaikki täytteen aineet sekaisin ja jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Kostutukseen käytin lihalientä. Täytettä tuli kolmeen väliin.
Kuorrutus maustamatonta tuorejuustoa, kevyt ranskankermaa, ruohosipuli tuorejuustoa ja mausteita. Koristeena jääsalaattia, herneenversoja, pakastekuivattua ruohosipulia, kirsikkatomaatteja ja kurkusta kukkamuotilla leikattuja kukkia.
Toivottavasti kakut maistuivat!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.