Tein viikonloppuna rippijuhliin kaksi matalaa voileipäkakkua ja yhden ison mansikkakermakakun. Voileipäkakkuihin toiveena oli kinkkutäyte, jossa ei olisi laisikaan majoneesia. Siltä pohjalta sitten lähdin kasaamaan näitä kakkuja.

1244966130_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leipänä valmiiksi voileipäkakkuun pitkittäissuunnassa siivutettua tummaa leipää ja reilu puoli pakettia moniviljaista paahtoleipäää.

Täytteestä tulee kolme matalaa suorakaiteen muotoista voileipäkakkua tai kaksi korkeampaa. Minä tein kaksi juhliin ja yhden omiin tarpeisiin (niistä kuvia myöhemmin).

Kinkkutäyte:

350g Atrian saunapalvia kuutioina

1prk maustamatonta tuorejuustoa

1prk Fresh Bonjour -raikas ruohosipuli tuorejuustoa

2dl kevyt ranskankermaa (10%)

1dl maitorahkaa

5rkl kurkkusalaattia

3rkl pakastekuivattua ruohosipulia

½ruukkua tuoretta basilikaa hienonnettuna

1rkl mustapippuria

1½rkl sipulijauhetta

1½rkl aromisuolaa

Kaikki täytteen aineet sekaisin ja jääkaappiin hetkeksi maustumaan. Kostutukseen käytin lihalientä. Täytettä tuli kolmeen väliin.

1244965814_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuorrutus maustamatonta tuorejuustoa, kevyt ranskankermaa, ruohosipuli tuorejuustoa ja mausteita. Koristeena jääsalaattia, herneenversoja, pakastekuivattua ruohosipulia, kirsikkatomaatteja ja kurkusta kukkamuotilla leikattuja kukkia.

1244965933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toivottavasti kakut maistuivat!