En ole koskaan aikaisemmin itse jouluksi tehnyt vaaleita piparkakkuja, joten tänä vuonna oli tämäkin aukko täydennettävä. Netistä etsiskelin hyvää ohjetta ja koska tätä Kattimatin ohjetta oli niin kehuttu, päätin kokeilla sitä. Jossain vaiheessa sitten nälkä taas kasvoi syödessä ja halusinkin yhdistää tähän ohjeeseen kristallipipareiden tuntua, joten ne saivat ylleen hennon sirosokeripinnan.

Vaaleat piparkakut

250g voita/margariinia

2dl sokeria

2½dl perunajauhoja

5dl vehnäjauhoja

2tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

2tl kardemummaa

1dl kermaa

 

Lisää pehmeän rasvan joukkoon sokeri ja muut kuivat aineet. Lisää lopuksi kerma, Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna pehmeähköltä tuntuvan taikinan kevätä kylmässä parisen tuntia tai seuraavaan päivään, jotta sitä on helpompi käsitellä.

Kauli taikina levyksi jauhotetulla alustalla ja leivo piparkakkuja tavalliseen tapaan. Paista 200 asteessa, noin 10 minuuttia.

Sivelin valmiit paistetut piparit kananmunan valkuaisella ja painoin kevysti lautaselle, jolle olin levittänyt hienoa siro sokeria. Anna pipareiden pinnan kuivahtaa, pitämällä pipareita vähän erillään toisistaan ja kokoa sitten tarjoiluastiaan/purkkiin.

Hyviä olivat, se täytyy kyllä sanoa, vaikka sainkin osasta vähän tarjoitettua tummempia. Joten uunin tehokkuuden kanssa kannattaa olla tarkkana ja vahtia vieressä koko paiston ajan. Ainakin lapsille nämä olivat suurta herkkua.