Sain idean tehdä sokerimassaa itse. Olen jo aikaa sitten englannista tilannut tarvikkeita silmälläpitäen tätä ajatusta. Marien sekasoppa -blogista löysin ohjeen, jota muutelin vähän sen mukaan mitä tarvikkeita minulta sattui löytymään.

 

Muotoiltava sokerimassa

4 liivatelehteä

5rkl vettä

2rkl nestemäistä glukoosia

1tl glyseriiniä

500g (1pkt) tomusokeria (varaa ylimääräistä)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa vesi kuppiin ja lämmitä se kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liota vesitilkkaan. Anna jäähtyä vähän aikaa. Lisää liivateseokseen glukoosi. Sekoita hyvin ja lisää hetken päästä glyseriini. Siivilöi tomusokeri puhtaan kulhon pohjalle ja reunoille. Kaada liivateos kuoppaan ja lisää tomusokeria päälle. Sekoita puuhaarukalla. Öljyä kädet ja muotoile/alusta massaa käsin tomusokeroidulla alustalla. Kääri valmis sokerimassa tiiviisti kelmuun ja muovipussiin tai käytä samantien.

 

Ohjeesta tulee valmista massaa n.660g, tässä tämä möntti:

1247222877_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maku taasen on sokerinen, ei lainkaan yhtä teollinen kuin valmiissa massassa. Lisäksi tuo ei mielestäni haise millekään, kaupan massa haisee mielestäni todella pahalle. Harmikseni en ole tajunnut tehdä tätä aikaisemmin, koska tarvikkeetkin ovat koko ajan olleet valmiina. Jos glukoosia ja glyseriiniä ei kaapista löydy, apteekista voi kysellä tai tilata täältä.

Valmista massaa voi värjätä elintarvikeväreillä. Itse käytän massaa maalauksiin ja koristeisiin, sekoittamalla puolet marsipaania. Laskin että tuolle möntille tuli hintaa n.3e, varsin halpa ja onnistunut kokeilu siis.