Monessakin blogissa on näkynyt sekä keikautettuja versioita, että näitä tavallisia hyydytetyistä voileipäkakuista. Ja koska me asumme nyt väliaikaisessa asunnossa, jossa jääkaappitila on varsin rajallinen, ei poikani syntymäpäivillä auttanut muu, kuin tehdä kakkuja jotka lokakuussa voipi säilyttää parvekkeella (säätilaksi tarjoutui kuin sattumalta sama kuin jääkaapin lämpötila). Tämän takia päädyin kokeilemaan voileipäkakustakin tätä hyydytettyä versiota.

28cm irtopohjavuokaan.

Pohja:

220g hapankorppuja (käytin osittain ruisversiota)

120g margariinia

6rkl maitoa

Hienonna hapankorput monitoimikoneessa, sulata margariini ja lisää murskan joukkoon. Pingota 28cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle ja kostuta maidolla. Anna tekeytyä jääkaapissa/kylmässä täytteen valmistumisen ajan.

 

Täyte:

6 liivatelehteä

reilu ½dl vettä

reilu 300g palvikinkkua

paprika

ruukku ruohosipulia

2dl kuohukermaa

2½dl flora vispiä

1prk pippuri tuorejuustoa

1prk ruohosipuli tuorejuustoa

3rkl sinappikurkkusalaattia

mustapippuria

suolaa

½prk kermaviiliä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuutioi paprika ja kinkku, sekä hienonna ruohosipuli. Vatka kermat vahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot. Kuumenna vesi kiehubaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Lisää paprika, kinkku ja ruohosipuli. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää kurkkusalaatti. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi täyte vuokaan ja kopauta muutaman kerran tasaisen pinnan aikaansaamiseksi. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Koristele salaatilla, herneenversoilla, miniluumutomaateilla, vihreillä ja tummilla rypäleillä ja siemenillä tai vastaavasti oman makusi mukaan.

 

Kakku oli kyllä suksee, se sai juhlissa paljon kehuja ja etenkin pohjaa ihasteltiin. Se oli helposti leikattavaa ja monikaan ei sitä hapankorpuksi tunnistanut. Tätä kakkua pitää kyllä tehdä uudestaankin, haastaa kyllä leipäversioisen voikkukakun helppoudellaan.