Löysin leivontakirjastani yhden todella inspiroivat reseptin, jota tietenkin piti päästä kokeilemaan. Tämän kakun tein Jyväskylän blogitapaamiseen, tällä erää tapasimme piknikin merkeissä. Sama kakku löytyi myös Mantan kyökistä ja Pikkukuulta.

Appelsiini-suklaakakku

 

Pohja:

80g tummaa suklaata

1dl kermaa

200g margariinia

1 3/4dl sokeria

3 kananmunaa

40g mantelijauhetta

(1rkl amarettoa, en laittanut)

2tl leivinjauhetta

2½dl jauhoja (laitoin gluteenittomia kun sattui olemaan, mutta tavalliset käy myös)

2rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää suklaakerma ja kuvat aineet. Sekoita tasaiseksi. Paista kakkupohja voidellussa n.24cm vuoassa, 175 astetta n.40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä/asettua seuraavaan päivään.

 

Täyte:

1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1prk (250g) appelsiinituorejuustoa

1prk (300g) appelsiinimarmeladia

1prk (250g) maitorahkaa

1 liivatelehti

1rkl appelsiinituoremehua

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljavaahto, tuorejuusto ja rahka. Kuumenna tilkka appelsiinimehua ja sulata liivatelheti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan.

Leikkaa hyvin jäähtynyt/seuraavaan päivään asti tekeytynyt kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet marmeladista ja täytteestä. Laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja siihen loput marmeladista ja täytteestä. Aseta viimeinen kakkupohja koko komeuden päälle. Laita kakku jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi/seuraavaan päivään.

 

Kuorrutus (itse tein tuplana):

100g margariinia

1dl tomusokeria

100g tummaa suklaata

(1rkl kaakaota, en laittanut)

Vaahdota pehmeä margariini ja tomusokeri. Lisää sulatettu (jäähtynyt) suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Pursota loput kuorrutuksesta koristeeksi.

Itse koristelin kakun amerikanpastilleilla ja Wiltonin syötävällä glitterillä.

Hyvää oli, vaikkakin makeaa. Siksipä mukaan makeutta tasapainottamaan vein rasiallisen tuoreita suomalaisia mansikoita. Loput kakusta vein sitten seuraavana päivänä työpaikalle "kesälomalle lähtökakuksi". Eli nyt lomaillaan...