Tämä resepti löytyi kirjasta, joka on vanhempieni luota kulkenutunut minulle. Kirja vanha ja ollut paljon käytössä, lähes joka sivulle olen saanut aikaiseksi jonkunlaisen rasvatahran. Ohjeista tykkään kovasti ja nyt päätin kokeilla taas yhtä niistä.

Tässä kuva kirjasta:

1052099.jpg

Alkuperäinen ohje:
1dl kaakaota
2 1/4dl maitoa
1 1/4dl sokeria
125g margariinia tai voita
1 1/2dl sokeria
2 munaa
1 1/2rkl vaniliinisokeria
3 1/2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota pitkulainen vuoka, n.1,2l (itse tein silikoniseen rengasvuokaan).
Sekoita kaakao, maito ja sokeri pienessä kattilassa. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Vahhdota rasva ja sokeri. Lisää munat ja vaniliinisokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää se taikinaan vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Kaada taikinaan vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla, 175 asteessa n. 1 tunti.

1052101.jpg

Muutin ohjetta sen verran, että suurensin sitä vähän, koska vaihdoin isompaan rengasvuokaan. Sulatin lisäksi suklaaseokseen 25g Fazerin tummaa leivontasuklaata (jota sain SLY:ltäni) ja laitoin taikinan sekaan 150g Fazerin lontoon rae -suklaa paloja. Kuorrutin valmiin kakun sokerikuorrutteella ja lopulla lontoon rae -suklaalla. Päälle lisäsin lakritsan makuisia strösseleitä.

Kuvat taas ihan kamalan huonoja...

1052102.jpg

Hyvin sopi kyllä minusta tämä makuyhdistelmä yhteen, ainakin minulle. Olenkin kyllä kova suklaan, lakritsan ja salmiakin ystävä!