Tämä kakku matkasi elokuussa työkavereiden nautittavaksi työpaikan kahvihuoneeseen. Kakulla juhlistettiin toteutuneita asuntokauppoja. Alunperin visio oli vähän toisenlainen, olisin halunnut tehdä jonkun suklaisen Baileys unelman, mutta koska kakun piti olla laktoositon, että se sopisi mahdollisimman monelle, piti idea jättää tuonnemmaksi.

Pohjassa kaurakeksejä murskattuna. Löysin tasan yhden merkin, jossa ei ollut maitojauhetta, nyt en kuollaksenikaan muista mikä merkki se oli. Mutta kannattaa olla tarkkana, jos kakusta haluaa nimenomaan laktoosittoman. Keksimurskaa n.300g ja sekaan tummaa suklaata sulatettuna ja avistus maidotonta margariinia. Pohjamassa painellaan leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täytteessä reilu litra laktoositonta vispiä, purkki valion vaniljarahkaa, vaniljauutetta, vaniljasokeria ja bourbon vaniljaa. Lisäksi jokunen liivate takaamaan kakun pysymisen yhdessä koossa.

Pinnalla rasia tuoreita pensasmustikoita, mansikoita ja vihreitä viinirypäleitä. Lisäksi kakun reunoilla laktoosittomasta vispistä pursotetut koukerot ja sinne tänne viskatut tummasuklaarouheet. Kakku tehty ja koristeltu jo edellisenä päivänä, eikä tykännyt ulkonäöllisesti yhtään huonoa. Loistovalinta siis kiireessä, keskellä viikkoa tehdyksi leipomukseksi.

Kokonaisuus oli raikas ja ihanan täyteläinen. Lisäksi tämän kaverina työpaikalle matkasi tiikerikakku, josta juttua tulossa blogiin vähän myöhemmin...