Marenkien valmistus on ollut minulle aikaisemmin täyttä hepreaa. Nyt kun innostuminen leivontaan on jatkunut aktiivisena jo muutamia vuosia, rohkenin kokeilla uudestaan marenkien valmistamista itse. Nämä onnistuivat ihan hyin, joten kokeilut jatkuvat takulla tulevaisuudessa.

 

Vaaleanpunaiset marengit

3 valkuaista

3dl tomusokeria (puolet mansikkatomusokeria)

muutama tippa sitruunamehua

Vatkaa valkuiaset kovaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnos vaahto on kiinteää. lisää sitruunamehu. Pursota ruusukkeita isoa tähtityllaa käyttäen. Paista kiertoilmalla 75 asteessa noin kaksi tuntia.

Mansikkatomusokeri antaa kevyen mansikkaisen maun marengeille, joten muuta makua ei välttämättä tarvitakkaan. Toki voit korvata koko sokerimäärän mansikkatomusokerilla, tällöin väri on hieman tummempi ja maku voimakkaampi.

Vaahto jäi vähän löysäksi, joten petrattavaa riittää.

Nämä matkasivat lahjaksi jo loppukesästä, siksi ihana kesäinen vihreä ruoho tuolla taustalla.