Syntymäpäiväjuhliin tein kahdenlaista suolaista piirakkaa. Kovin olisin halunnut tehdä voileipäkakkua, mutta aika ei yksinkertaisesti riittänyt sen tekoon, niin päädyin sitten suolaiseen piirakkaan.

Pohja molemmissa sama. Ohje on alkujaan Valion vanhasta keittokirjasta, jouduin kuitenkin vähän muuttelemaan sitä, koska kaupasta en löytänyt perunahiutaleita. Lisäksi vähensin rasvan määrää. Alla siis tekemäni versio.

Perunavoitaikina (tein kahteen kertaan)
200g voita/margariinia
1½dl perunamuussijauhetta
3½dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
2dl vettä

Nypi voi, jauhot ja perunamuussijauhe sekaisin. Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele vehnäjauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uuninpellille. Täytä.

2030867.jpg

Broilertäyte:
n.500-600g broilerinfilesuikaleita
sipuli
1 punainen paprika
1tlk ananaspaloja
2dl bbq-kastiketta
mustapippuria
1prk arlan creme fraichea
3 kananmunaa
200g juustoraastetta

Ruskista pannulla filesuikaleet ja silputtu sipuli. Kuutioi paprika ja valuta ananaksesta mehu, lisää joukkoon. Mausta bbq-kastikkeella ja mustapippurilla, anna hautua hetken. Levitä seos pohjan päälle tasaisesti reunoja myöten. Sekoita creme fraichen joukkoon kananmunat ja kaada täytteen päälle. Ripottele päälle juustoraaste. Paista n.200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

2036172.jpg

Kinkkutäyte:
1pss kinkkukuutioita
punasipuli
3dl pakastemaissia
1tlk ananaspaloja
2dl bbq-kastiketta
mustapippuria
250g sulatejuustoa
2dl maitoa
3 kananmunaa
200g juustoraastetta

Ruskista pannulla kinkkukuutiot ja punasipuli. Lisää joukkoon valutettu ananas, maissi ja bbq-kastike. Mausta mustapippurilla ja anna hautua hetken. Laita maito ja sulatejuusto kattilaan, sekoita kokoajan, kunnes sulatejuusto on kokonaan sulanut. Anna jäähtyä hetken. Kaada kinkkutäyte pohjan päälle ja levitä tasaisesti reunoja myöten. Lisää juustomaitoon kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista n.200asteessa, kunnes päällinen on saanut väriä (tämä tummuu huomattavasti helpommin).

Koristele miniluumutomaateilla.

Itse pidin broilerversiosta enemmän, mutta kinkkukin oli ihan hyvää. Tuo bbq-kastike kyllä antaa kivaa potkua ja vaihtelua piirakkaan. Kannattaa kokeilla!