Sain lainaan Täydellisten naisten keittokirja ja siitä löytyi ihana täytekakun täytteen ohje -jota huomasin muutaman muunkin blogilaisen kokeilleen. Eli toffeesta ja kermasta keitetään seos joka vatkataan. Loistava idea ja makukin kohdallaan... ulkonäköseikat eivät vain osuneet ihan kohdilleen.

1267297.jpg

Pohjana 4 munan sokerikakkupohja

Täyte:
reilu 4dl flora vispiä
300g omar-karkkeja

Kerma ja toffeet lämmitetään kasarissa, sekoitetaan kunnes karkit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Laitetaan jääkaappiin jäähtymään, mielellään seuraavaan päivään asti. Vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi.

Täytin kakun pelkästään tällä, jo kasaamisvaiheessa mietin pitäisikö seosta hyydyttää jollain, mutta ajattelin, että kyllä se sitten siellä välissä vähän jähmettyyy. Ja mitä vielä, eipä jähmettynyt.

1267307.jpg

Päälle tein sokerimassasta kuvioidun päällisen -jätin sen ilmeisesti liian paksuksi, koska pelkäsin, että kuvio ei muuten näy pinnassa kunnolla. Kyllä tuota hyvin leikattua sai, mutta ehkäpä tästä taas jatkossa viisastuu, että sen voi rohkeammin kaulita ohuemmaksikin. Päällinen värjätty pronssisella sprayllä ja viimeistelty helmiässuihkeella. Pinnalle ripottelin keltaista värisokeria -kuvat muutenkin ihmeellisesti valottuneet, kun ainoastaan tuo ensimmäinen kuva vastaa oikeaa värimaailmaa.

1267298.jpg

Reunalla hennon violetit flora vispi pursotukset.