Käykö muille ikinä niin, että silloin kun joku asia ei onnistu -ei onnistu sitten yhtään mikään? Tämän kakun kanssa oli juurikin näin. Lopulta kun sain kakun valmiiksi, se ei ollut yhtään sellainen, kun olin kuvitellut. Kyllä suututti. Välillä tulee sellainen tunne, että ei taas hetkeen tee mieli tehdä tehdä kakun kakkua -onneksi se tunne menee kuitenkin ohi. Mutta tämä kakku suututtaa minua vielä ja pitkään.

Olin edellisenä päivänä päällystänyt sen punaisella marsipaanilla ja tehnyt alareunaan violetin koristereunakuvion. Yön aikana parvekkeella (jääkaapissa ei joulun aikaan oikein ollut tilaa) kakku oli kuitenkin kostunut ja lässähtänyt täysin. Yritin pelastaa kakkua leikkaamalla reunat pois ja pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Ei paljon auttanut, kakun pinta oli silti vino ja ruman näköinen.

Päätin tehdä päälle pikeeristä purostuksia. Olin oikein suunnitellut kuvankin ja piirtänyt sen malliksi paperille. Lopputulos oli vain hyvin kaukana siitä. Lähdin tekemään kuviota väärinpäin ja sitten alkoikin taas jo mennä kaikki päin honkia. Kädet tärisivät niin, että jäljestä tuli tosi kamalaa. Tekisi mieli olla julkaisematta tätä kuvaa, mutta teen sen uhallanikin -kai muutkin joskus TÄYSIN epäonnistuu? Siis nyt jätetään laskuista se, jos itse ei vain jostain pienestä syystä ole lopputulokseen tyytyväinen.

Tämä olkoon varoituksena kaikille, älä koskaan tee näin. Tämmönen siitä sitten lopulta tuli:

1164237.jpg

Neljän munan kaakokakkupohja.

Täyte:
3dl flora vispiä
1prk vaniljamaitorahka
150g mansikoita
50g mansikkasuklaata
1,5dl marianne crushia
4 liivatelehteä
tilkka mehua
vaniljasokeria

Koristeena:
punaista marsipaania, vaalean lilat pikeerikuvioinnit, kultaisia sokerihelmiä ja reunalla flora vispi pursotukset, sekä strösseleitä.

1164235.jpg

Maku ainankin oli ihan hyvä, näin puolustukseksi todettakoot. Kyllä tuo muille kelpasi kahvipöydässä...