Monena talvena minun on aina pitänyt kokeilla joulusuklaasuosikkiani: jääsuklaata. Rakastan niitä pieniä neliskanttisia suklaapaloja, joita saa makeishyllystä vain jouluisin. Tällä kertaa tosin oma kokeilu oli valkosuklaasta, sillä ajattelin sen paremmin sopivan yhteen ihanien marjojen kanssa. Kuvassa myös toinen rakkauteni kohde, nuo Muurlan emaliset muumimukit. Olen kerännyt jo koko retrosarjan ja lisäksi talven sesonkimukit. Se beige desing-sarja ei kiinnosta, latteiden väriensä vuoksi...
Jääsuklaa, ohje DanSukker
250g valkoista suklaata
125g kookosrasvaa
1/4dl tomusokeria
Paloittele suklaa. Pane suklaapalat, rasva ja tomusokeri kulhoon ja sulata vesihauteessa. Sekoita. Jaa jääsuklaa vuokiin. Anna kovettu ja säilytä jääkaapissa.
Lisäksi itse lisäsin jokaiseen vuokaan ennen jääkaappiin laittoa kuivattuja marjoja.
Tällä kertaa itse puolitin ohjeen.
Ja punaisissa Biokian kuivattua puolukkaa
Vihreissä oli Biokian kuivattua mustikkaa
Marjat antavat ihanaa potkua muuten kovin makealle valkosuklaalle. Nämä pienet metalliset konvehtivuoat ovatkin juuri passelin kokoisia tälle herkulle. Etenkin tuo puolukka pääsee valkosuklaan kanssa oikeuksiinsa, vähän kirpakan ja täyteläisen makunsa ansiosta.
Helppoja ja maistuvia, säilyvätkin jääkaapissa tai pakastimessa hyvin!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.