Löysin sekasopan Marielta ihanan banaanikakun ohjeen, joka oli alunperin lähtöisin Kristalta -joten sinne kuuluu suuri kiitos! Reseptiä oli pakko päästä kokeilemaan. En ole pitkään aikaan tehnyt kuivakakkua ja nyt oli korkea aika.

723781.jpg

Kakkuun:
2 munaa
2dl sokeria
100g margariinia
1dl vettä (laitoin maitoa)
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta (van houten)
2 banaania

Kuorrute: (tein tästä vain puolet ja se riitti tosi hyvin)
3rkl kuumaa kahvia
2rkl sulatettua margariinia
n. 2dl tomusokeria
n.2rkl kaakaojauhetta (van houten)
1tl vaniljasokeria
Koristelin sokerirakeilla

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja lisää siihen vei (tai maito) ja sekoita. Jäähdytä ja lisää vaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada noin puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Viipaloi banaanit reilun 1-2cm paksuisiksi viipaleiksi ja lado taikinan pinnalle. Kaada loput taikinasta päälle. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Kuorrute: Sulata rasva ja lisää siihen kuuma kahvi. Sekoita. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele.

723783.jpg

Kuva on tosi huono, mutta hyvää oli. Suosittelen kokeilemaan. Tuo banaani on niin jännää tuolla välissä. Eikä se tummene kakun vanhetessa.