Tein työkaverilleni tämän kakun, kakku matkasi syntymäpäiville kahvipöytään tarjottavaksi. Syntymäpäivien lisäksi, sama päivä on parin hääpäivä, joten kakkuun haluttiin sydämet. Kuvat taasen huonoja, valoa oli aamulla ennen seitsemään vähän kehnonlaisesti...

 

Pohja:

1pkt (2pötköä) vaniljatäytteisiä kaurakeksejä

1dl sulaa margariinia

Hienonna keksit ja lisäää joukkoon sula margariini. Sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään tekeytymään täytteen valmistumisen ajaksi.

 

Täyte:

1prk flora vispiä

1prk flora vanillaa

1prk maustamatonta tuorejuustoa

6 liivatelehteä

4-5rkl sitruunan mehua

½dl sokeria

vanilliinisokeria

vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi ja flora vanilla kuohkeaksi löysähköksi vaahdoksi. Lisää tuorejuuston joukkoon sitruunamehu ja sokerit (vanilliinisokeria oman maun mukaan, kuinka makean kakusta haluaa). Kummenna vesi kiuhuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Lisää tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja kopauttele pinta tasaiseksi. Laita kylmään tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

 

Kiille:

3½prk (n.4dl) semperin mangososetta

4-5rkl vettä

5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada mangososeet kulhoon. Mittaa vesi lasiin ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää nesteeseen. Sekoita mangososetta ja kaada liivateos joukkoon ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Kaada kiille hyytyneen kakun pinnalle ja anna tekeytyä puolisen tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä kakkupahville/tarjoiluastialle. Koristele oman mielesi mukaan. Tällä kertaa itse tein suklaareunan ja kiehkurat tummasta suklaasta. Kakkuun toivottiin kahta sydäntä, joten toteutin ne tällä kertaa marsipaanista (viimeistelty helmiäisellä). Lisäksi kakun pinnalle ripoteltu punaisia sydämiä.

Kakkuun saa vaihtelua korvaamalla maustamattoman tuorejuuston maustetulla (esim. appelsiini, vanilja), mangon esim. vadelmilla/mansikoilla/hedelmillä. Tässäkin ohjeessa on vain taivas rajana...