Eräs tuttavani halusi syntymäpäivilleen nörttikakun ja aihetoiveena oli Super Mario. Netistä löytyi toinen toistaan upeampia kakkuja, joista oli kiva katsella ideoita. Tästä nyt kuitenkaan ei tullut ihan sellainen kuin piti. Koristeiden valmistamiseen meni tuhottomasti aikaa, enkä ehtinyt kaikkia edes tekemään mitä suunnitelmissa oli. Lisäksi en enään ikinä päällystä kakkua sokerimassalla, se vaan ei oo mun heiniä. Marsipaani taipuu mun käsissä paljon paremmin...

Suklaiset täytekakkupohjat (3 ja 6 munan suklaiset kakkupohjat, valmistin yhdessä):
9 kananmunaa
3½dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kaakaojauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kokoajan varovasti käännellen. Jaa taikina tasan voideltuihin vuokiin (halkaisijaltaan 28cm ja 20cm). Paista 175 asteessa noin puolisen tuntia, kunnes kakku saa väriä ja irtoaa hieman reunoistaan. Kumoa ja anna jäähtyä.

Kostutukseen käytin n.2½-3dl kahvi-kaakaota.

Täyte:
2prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1 levy fazerin sinistä
3 maraboun dubbel nougat patukkaa
5 liivatelehteä
tilkka vettä (½-3/4dl)
rasia suomalaisia pakastevadelmia

Pilko fazerin sininen ja yksi dubbel nougat patukka kulhoon ja sulata mikrossa. Anna suklaaseoksen jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maustamaton tuorejuusto. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Ota liivatteet pois vedestä ja purista kuiviksi. Lisää liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateseos ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.

Leikkaa kakut kolmeen osaan. Laita alin levy takaisin vuokaan ja lisää reunalakalvot. Kostuta alin pohja sekä isosta, että pienemmästä kakusta. Lisää täytettä ja tasoita. Ripottele täytteen pinnalle kohmeisia pakastevadelmia (huom. oltava suomalaisia!) ja rouhi dubbel nougat patukoista reiluja siivuja. Nosta seuraava levy päälle ja täytä kuten edellä. Kostuta kansi ja peitä komeus. Laita kakujen pinnalle leivinpaperi ja pienempi irtopohjavuoan pohja. Kakut laitan painon alle tekeytymään seuraavaan päivään. Irrota reunakalvot varovasti pakettiveistä apuna käyttäen ja kumoa kakkupahville.



Kuorrutus on Vaaleansiniseksi väjättyä sokerimassaa (n.1kg, tein ohjeen puolitoistakertaisena, säästä osa massasta koristeisiin), jonka alla sitruunakreemi.

Sitruunakreemi:
300g margariinia (sinistä keijua)
n.8-9dl tomusokeria
2-3rkl sitruunan mehua
kuoriraaste

Sivele kakut kauttaaltaan sitruunakreemillä ja laita jääkaappiin. Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi ja siirrä varovasti kakun pinnalle. Siloita ja tasoita kakun pinta tasoittimella. Vedä reunoja kevyesti alaspäin ja paina kakun pintaa vasten. Leikkaa ylimääräinen massa veistsellä pois. Kuorruta toinen kakku samalla lailla.

Nosta pienempi kakku isomman päälle.



Koristeena marsipaanille maalattu kakkukuva. Muutoin koristeet tehty muoteilla ja vapaalla kädellä eriväristä sokerimassaa ja marsipaania käyttäen. Koristeet liimattu kakun pintaan vedellä.

Toivottavasti kelpasi, vaikkei tästä sellainen ihan tullutkaan kuin piti...