Aikaisemmin blogissani on ollut esillä jo tämä pieni maalaus, jonka kiireessä maalasin työpaikkamme vahtimestarin kakkuun. Kakkuun piti saada jotain miesmäistä ja sika oli oiva vaihtoehto.

1236953010_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana kolme pellillistä kääretorttutaikinaa. Hieman leikkelin reunoja pois, mutta aikalailla kolme isoa levyä tähän meni. Kakku piti tehdä laktoosittomana.

Täytteessä pari purkkia sunnuntain uutta maidotonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, kolmisen purkkia laktoositonta vispikermaa ja tummaa suklaata (brunberg) rouheena. Täytekerrosten alle laitoin appelsiinimarmeladia. Kostutettu vaniljamaidolla. Tämä täyte olisi ehkä kaivannut liivatetta, mutta onneksi pysyi kasassa nyt ilmankin.

Reunapursotukset laktoositonta vispikermaa, vaahtoa jykevöitetty laktoosittomalla maitorahkalla.

Koristeena pronssisuihketta, tummaata suklaata pristsattuna ja rouheena, appelsiinilohkoja suklaapäällisin, muutama sokerimassasta tehty kukka ja marsipaanille maalattu Wagner, itse tehdyt numerot ja lehtiä varastoista.

Suklaakirjaimet ovat valmiita kaupasta ostettuja ja ne eivät ole laktoosittomia!!

1236953118_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täyte sai kyllä paljon kehuja ja oli laktoosittomaksi yllättävän hyvää. Laktoositon asettaa muutamia esteitä (mm. laktoositon tuorejuusto ei käy, koska siinä on laktoosia), joten perusmoussea ei tällä kertaa voinut tehdä. Tätä täytettä teen kyllä toistekin!

Onnea Harri!