Sain kunnian tehdä tilauksesta ystäväni äidille syntymäpäivälahjaksi täytekakun. Suklaata toivottiin, erityisesti Fazerin sinistä. Tälläinen siitä sitten tuli:

1418930.jpg

Pohjana on neljän munan suklaakakku.

Täytteenä on aikaisemmin sattumalta nimipäiväkakkuuni tekemä appelsiinisuklaatäyte; joka osoittautui aivan loistavaksi yhdistelmäksi. Niinpä päätin tehdä nyt täytteen samalla ohjeella -sillä poikkeuksella, että suurensin alkuperäistä ohjetta vähän ja täyte riitti näin ollen kahteen vähän pienempään (halkaisija 24cm) kakkuun. Siis tähän ja poikani nimipäiväkakkuun. Lisäsin täytteeseen  pussillisen Blå Bandin valkosuklaa-nougatmoussea.

Kuorrutus:
60g fazerin sinistä
40g pandan tummaa suklaata
vajaa 2dl flora vispiä

 

Kerma kuumennetaan kattilassa, suklaa pilkotaan ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaadetaan vähän jäähtyneenä kakun päälle.

***

Reunoilla flora vispi pursotukset.

1418941.jpg

Päällä valkosuklaa raidotukset, marsipaanista silikonimuotilla tehty kukka ja hasselpähikinärouhetta.

1418937.jpg