Samoihin rippijuhliin lämminsavulohi voileipäkakun, superminttu-kakun ja kinkkuhyrrien kanssa, matkasi tämä kinkkuvoileipäkakku. Viitteitä koristeluun otin Ullalta ja Rouva V:ltä. Tästä tuli aika paljon simppelimpi ja ei niin kaunis...
1pkt ISO paahto monivilja
½pkt palokan perinneleipureiden täysjyvä ruisleipää
Kostutukseen: 2½-3dl vesi+KNORR fond du chef vegetable
Kinkkutäyte:
350g palvikinkkua
1prk (150g) Valion creme fraishea HYLA
1prk (200g) Arlan creme fraishea 18% INTO
1prk kermaviiliä HYLA
1dl kevyt majoneesia
1prk (200g) Valio Viola ruohosipuli tuorejuustoa HYLA
pippuria myllystä
1prk (200g) Atrian italiansalaattia
Juustotäyte:
½prk (75g) Valion creme fraishea HYLA
½dl kevyt majoneesia
½ porkkana raastettuna
½dl juustoraastetta
pippuria myllystä
Täytin laittamalla ensin kahteen väliin kinkkutäytettä, sitten kerros juustotäytettä ja taas kaksi kerrosta kinkkutäytettä. Kakusta tuli aika massiivisen kokoinen, mutta se oli tarkoituskin. Samoilla määrillä voisi tehdä myös ison neliskanttisen voileipäkakun, mutta halusin massiivisemman suoraikaiteen muotoisen.
Kuorrutus:
1prk (200g) Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa HYLA
½prk (75g) Valio creme fraishea HYLA
1/4 prk bulgarian jogurtti sitruuna HYLA
2rkl kevyt majoneesia
pippuria myllystä
(½prk (100g) Valio Viola ruohosipuli tuorejuustoa HYLA pursotettuna)
Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä kakun pinnalla tasaiseksi kerrokseksi. Pursotin vielä kakun alareunaan ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa.
Koristeena:
vehnäoras
herneenversoja
kinkkusiivuja
sitruunamelissan lehtiä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.