Poikani pettyi niin kamalasti, kun ei noista edellisistä kakuista päässyt maistamaan (kun menivät suoraan työpaikalle, eikä muruakaan tullut takaisinpäin), niin piti tehdä kakku kerrankin ihan vaan meille itsellemme. Tai siis niin ainakin piti. Lopulta se vietiin anoppilaan ja tarjottiin hyvälle ystävällenikin, mutta pääasia, että poikani pääsi siitä maistamaan.

873056.jpg

Pohja:
lasillinen kananmunia (5kpl)
lasillinen sokeria (n.2,5dl)
lasillinen jauhoja (n.1,5dl vehnäjauhoja, 1,5dl perunajauhoja ja ripaus leivinjauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin vartti. Kumoa ja halkaise jäähtyneenä kolmeen osaan.

Täyte:
2,5dl flora vanillaa
3dl valkosuklaa-nougat moussea (blå band)
1prk (410g) päärynänpuolikkaita
3 pätkistä
4 liivatelehteä

Vispaa flora vanilla vaahdoksi. Lisää moussejauheeseen 1dl rasvatonta maitoa, vispaa ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Yhdistä vaahdot. Lisää vaahtoon pätkikset rouhittuna. Liota liivatelehdet vedessä ja lisää kuumaan nesteeseen, lisää vaahtoon kokoajan sekoittaen. Pilko päärynänpuolikkaat kuutioiksi, lisää kuutiot täytteeseen.
Kostutukseen käytin päärynöiden mehun, vaniljasokerilla maustettuna.

873048.jpg

Koristeluun:
2,5dl flora vispiä
3 pätkistä
hasselpähkinärouhetta
marsipaaniruusu ja pikeerilehti

Koristele kakku vaahdotetulla flora vispillä. Koristele hasselpähkinärouheella reunat. Rouhi päälle pätkikset ja koristele koko komeus marsipaaniruusulla ja lehdellä.

873052.jpg

Hyvää oli ja maistui sekä anoppilassa, pojalle, että hyvälle ystävällenikin. Vain pieni olematon pala siitä jäi jääkaappiin laitettavaksi.

873054.jpg

Leivontahimoa taas vähäksi aikaa tyydytetty!