Minun pitäisi tehdä autokakku parin viikon päästä, enkä ole moista kokskaan tehnyt. Niinpä päätin nyt vähän harjoitella -ja miehen syntymäpäivät olivat siihen oiva tekosyy. Tosin tähän päätin käyttää marsipaania ja siihen tilauskakkuun sitä ei kuulemma saa käyttää. Ei tästäkään mikään kaunis tullut, joten saada nähdä miten minun käy sen toisen kakun kanssa...

1586668.jpg

Kinuskikissalta löysin aivan ihanan täytteen, jota oli pakko päästä kokeilemaan.

manteli-nougat:

3 liivatelehteä (laitoin varulta neljä)
2 dl kermaa (laitoin 2 ½ dl)
100 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200g)
1 muna
½ dl sokeria
1 ¼ dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54 g/kpl)
¼ dl vettä
00aa1.JPG

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe. Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesitilkka kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat-sula. Voit jättää halutessasi nougat:n tarkoituksellisesti hieman huonosti sekoitetuksi, jolloin saat täytteeseen kirjavuutta nougat-raidoista. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot pohjalta saakka - nougat painuu helposti kulhon pohjalle. Itse lisäsin täytteeseen vähän vaniljasokeria.

Lisäksi laitoin piltin omenasosetta jokaiseen täyteväliin.

Paistoin viiden munan sokerikakkupohjan ja leikkelin sen Unelmakakut -kirjan mallien mukaan. Täytin ja laitoin kelmun alle vähän tekeytymään.

1586663.jpg

Kakun pinnalle laitoin vielä toisen purkin omenasosetta ja sitten värjäsin (hopeinen tomuväri ja helmiäissuihke) ja kaulitsin marsipaanin sopivaksi. Tähän kakkuun meni yksi pötkö marsipaania. Tasoittelin pinnan tasaiseksi ja leikkasin ylimääräiset pois.

1586666.jpg

Sitten värjäilin marsipaania ja tein valot, renkaat, ikkunat, puskurin ja tuulinlasinpyyhkijät. Takaa tuo marsipaani jäi auttamatta ryppyyn, mutta peittelin sitten koristuksella sen mitä pystyi.

1586670.jpg

1586797.jpg

Ei tuosta ihan sellainen tullut kun olin kuvitellut, mutta ensimmäisestä harjoituksesta menee ihan täysillä. Toivottavasti maku korjaa ulkonäkövirheet.

Kakkuun tulee vielä myöhemmin rekisterikilpi ja synttärisankarin nimi.