Sain pyynnön tehdä tohtoriksi väittelevälle juhliin tohtorinhattukakun ja kolme erilaista voileipäkakkua. Toiveena oli, että kakut olisi nuorekkaita ja ei välttämättä niin perinteisiä. Vähän aikaa ideoituani, ajattelin että tämä kasvisvoileipäkakku voisi olla tämmöinen vähän juustoinen versio.

Kakku on vähälaktoosinen, ilman pinnan koristelujuustoja!

Pohja:

10 palaa ruispaahtoleipää

10 palaa tummaa vuokaleipää

 

Kostutus:

1½-2dl kasvislientä (valkosipuli ja yrtit)

 

Täyte:

1prl paahdettu chili tuorejuustoa

2dl raejuustoa

2 porkkanaa raasteena

2prk creme fraichea

½prk pippuri tuorejuustoa

2rkl sulatejuustoa

½prk fetaa muruna

1prk kermaviiliä

paahtoleipäkuutioita

sitruunamehua

aromisuolaa

Raasta porkkana ja murustele feta. Yhdistä aineet ja sekoita tasaiseksi. Mausta makusi mukaan. Täytä kostutettujen leipäpalojen kanssa vuoronperään. Leipäkerroksia tuli tällä erää neljä, eli kaksi paahtoleivästä, kaksi tummasta vuokaleivästä ja täytettä reilusti kolmeen väliin.

Kuorrutus:

½prk ruohosipuli tuorejuustoa

1prk ranskankermaa

2rkl maitorahkaa

aromisuolaa

 

Koristeena:

salanova salaattia

lehtisalaattia

mini mozzarellaa

leipäjuustoa

cheddarjuustoa

keltaista paprikaa

tummia viinirypäleitä

oreganoa

Tämän kakun kanssa samoihin juhliin matkasi myös perinteinen kinkkuvoileipäkakku, texmex-kanavoileipäkakku ja tohtorinhattu -fantasiakakku.