Sain pyynnön tehdä tohtoriksi väittelevälle juhliin tohtorinhattukakun ja kolme erilaista voileipäkakkua. Toiveena oli, että kakut olisi nuorekkaita ja ei välttämättä niin perinteisiä. Vähän aikaa ideoituani, ajattelin että tämä kasvisvoileipäkakku voisi olla tämmöinen vähän juustoinen versio.
Kakku on vähälaktoosinen, ilman pinnan koristelujuustoja!
Pohja:
10 palaa ruispaahtoleipää
10 palaa tummaa vuokaleipää
Kostutus:
1½-2dl kasvislientä (valkosipuli ja yrtit)
Täyte:
1prl paahdettu chili tuorejuustoa
2dl raejuustoa
2 porkkanaa raasteena
2prk creme fraichea
½prk pippuri tuorejuustoa
2rkl sulatejuustoa
½prk fetaa muruna
1prk kermaviiliä
paahtoleipäkuutioita
sitruunamehua
aromisuolaa
Raasta porkkana ja murustele feta. Yhdistä aineet ja sekoita tasaiseksi. Mausta makusi mukaan. Täytä kostutettujen leipäpalojen kanssa vuoronperään. Leipäkerroksia tuli tällä erää neljä, eli kaksi paahtoleivästä, kaksi tummasta vuokaleivästä ja täytettä reilusti kolmeen väliin.
Kuorrutus:
½prk ruohosipuli tuorejuustoa
1prk ranskankermaa
2rkl maitorahkaa
aromisuolaa
Koristeena:
salanova salaattia
lehtisalaattia
mini mozzarellaa
leipäjuustoa
cheddarjuustoa
keltaista paprikaa
tummia viinirypäleitä
oreganoa
Tämän kakun kanssa samoihin juhliin matkasi myös perinteinen kinkkuvoileipäkakku, texmex-kanavoileipäkakku ja tohtorinhattu -fantasiakakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.