Tämä ohje löytyy Santa Marian -reseptivihkosesta, lisäksi olen nähnyt sen lukuisissa blogeissa. Siitä se idea sitten syntyi, että tuota on pakko saada. Kyseistä juomajauhetta tosin sain metsästää lukuisista kaupoista ennenkun tärppäsi.
Tämä on jotenkin niin keväisen näköinen ja raikas maultaan!

Suluissa omat pienet muunnokseni.
Pohja:
n.10kpl digestivejä murustettuna (käytin 20kpl kaurakeksejä)
50 g voita tai margariinia sulatettuna
Murusta keksit esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla hakaten tai monitoimikoneen leikkurinterällä. Sulata rasva, sekoita nämä keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka halkaisija on noin 22-24 cm.

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g tuorejuuston
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
vajaa 3 dl tomusokeria
1-2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna jäätyä pakkasessan.4tuntia.

Ota n.30min ennen tarjoilua kakku sulamaan ja koristele mieleisesi hedelmillä (käytin limeä, kiwiä, tuoreita mansikoita ja carambolaa).

Tätä teen kyllä takulla toistekin! Voisi olla ihanaa kesäisiin juhliin tai bileisiin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.