Minun piti jo viime kesänä valmistaa elämäni ensimmäinen Brita. Se kuitenkin jäi, vaikka tuoreiden mansikoiden kanssa tämän valmistaminen on käynyt usein mielessä. Nyt sitten Mansikkamäen Ebe vihjasi tähän Helsingin Sanomien ohjeeseen ja päätin kerrankin alkaa ohjetta totuttamaan. Tätä syötiin meillä viime viikonloppuna Äitienpäivän kahvipöydässä. Ne tuoreet mansikat tällä kertaa jäi, mutta pitänee ottaa niiden kanssa uusiksi vielä...

Pohjan ohje suoraan täältä, sillä muutoksella, että suurensin ohjetta vähän (viisi munaa). Levitin sen kahdelle pellille suorakaiteen muotoiseksi ja paistoin kiertoilmalla molemmat pohjat samanaikaisesti. Leikkasin molemmat pohjapalat kahteen osaan, joten tein tällä erää vähän massiivisemman kakun, koska halusin täytevälejä kolme.

Täytteeksi maustoin maustamattoman tuorejuuston tällä kertaa itse vaniljalla. Käytin sekä itsetehtyä vaniljatiivistettä (ohjettas tulossa blogiin myöhemmin), että BourBon vanijajauhetta ja ihan perus vaniljasokeria. Lisäksi vaahdotin purkin flora vispiä ja sekoitin sen tuorejuustoon. Rouhin sekaan vähän tummaa suklaatakin.

Kerrosten pinnalle laitoin itse tehtyä appelsiini curdia (ohje tulossa blogiin myöhemmin), täytevaahtoa ja tuoretta ananasta, persikkaa ja vihreitä viinirypäleitä lohkottuna. Täytekerroksia tällä erää kolme, joten kakullakin vähän korkeutta. Kokosin kakun sitten samantien tuollaiseen uunivuokaan.

Enpä ole itsekäöän ennen päässyt edes britaa maistamaan ja täytyy sanoa, että tykkäsin kyllä. Tuoreet hedelmät ja marjat tasapainottavat kyllä loistavasti kakun makeutta, vaikka ei se silti mikään  ällömakea ollut. Kirpakkuutta kakkuun toi myös appelsiini curd.

Ehdottomasti teen tätä uudelleen, sitten niistä suomalaisista mansikoista...

Kakku kannattaa nauttia heti kokoamisen jälkeen. Itsekin matkasin vanhempieni luokse kaikki tarvikkeet mukana ja kokosin kakun vasta juuri ennen kahvittelua.