Viikko on ehtinyt jo ylppäreistäkin vierähtää, enkä ole saanut aikaiseksi siirtää kuvia koneelle. Päivitykset on jälleen kerran pahasti myöhässä, mutta yritän kesän kuluessa purkaa kakkusumaa. Työkaverini tytön ylioppilasjuhliin minulla oli kunnia tehdä kaksi täytekakkua. Toiveena oli kermakakut, joissa laatat (ylioppilaslakki ja nimi+päivämäärä) ja aidot ruusut. Ruusut hankki tilaaja itse, sen takia muut kuvat ovat ilman kukkia. Olin juhlissa myös hoitamassa keittiöpuolta ja valmiiden kakkujen kuvaaminen vähän jäi...

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja. Kostutukseen käytetty vaniljamaitoa.

Täytteenä toiveesta vanilja- ja vadelmamousset. Ohjeet alla.

 

Vaniljamousse:

1prk flora vanillaa

1prk Valion vaniljarahkaa

3 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vanilla kuohkeaksi. Lisää vaahtoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna vesi kiuhuvaksi. Liota veteen kuivaksi puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

 

Vadelmamousse:

1prk flora vispiä

1prk mautamatonta tuorejuustoa

4 liivatelehteä

tilkka vettä

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

iso rasia suomalaisia pakastevadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maustamaton tuorejuusto ja sokeria oman maun mukaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota kuivaksi puristetut liivatelehdet nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kääntele viimeisenä joukkoon vielä vähän kohmeiset pakastevadelmat, jotta marjojen rakenne ei rikkoudu.

Kakkuja oli kaksi toisessa piparkakkureunainen laatta ja toisessa tasareunainen.

Kakun pinta ja pursotukset flora vipsiä. Vaahtoa tukevoitin maitorahkalla ja vaniljakreemijauheella. Reunapursotukset tehty pienellä tähtityllalla ja päällä olevat kiekurat isolla tähtityllalla. Laatan alle laitoin hieman sulaa valkosuklaata kostumisen estämiseksi. Laatta ja lakki sokerimassaa, lyyrana kultainen sokerihelmi, teksti kirjoitettu elintarviketussilla.

Lisäksi kävin lakkiaiaisia edeltävän iltana koristelemassa hyydyke- ja voileipäkakut, jotka oli työkaverini itse valmistanut. Alla olevat kakut eivät siis ole itse tekemiäni, vain koristelu on minun käsialaa. Niistä kuvat samalla tässä alla:

Valkosuklaa-lime hyydykekakku

Mangojuustokakku

TexMex -voileipäkakku

Kalakakku

Onnea tuoreelle ylioppilaalle!