Tämä kakku toivottiin pienen pojan syntymäpäiville aikuisille tarjottavaksi, yhdessä tämän Spidemankakun kanssa. Toiveena oli Cappuccino/Tiramisukakku. Koska en jälkimmäistä ole koskaan toteuttanut mentiin tutulla kaavalla ja tein cappuccinokakun.
Pohjana kolmen munan suklainen kakkupohja. Kostutettu maitokahvilla.
Cappuccinomousse
1prk flora vispiä
½prk maustamatonta tuorejuustoa
½prk bulgarian jogurttia
3rkl pikakahvijauhetta
sokeria
5 liivatelehteä
tilkka kahvia
60g tummaa suklaata rouhittuna
Vaahdota flora vispi. Lisää jogurtin sekaan maustamaton tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurttiseokseen kahvijauhe ja anna tekeytyä kylmässä. Rouhi suklaa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kahvilla maustettu jogurttiseos ja flora vispi, mausta sokerilla oman makusi mukaan. Kuumenna tilkka kahvia ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuna nauhana kokoajan sekoittaen. Käntele viimeisenä joukkoon rouhittu suklaa.
Kakun päällä suklaacanaghe jota vaahdotin aavistuksen verran. Levitetty kakun pinnalle lastalla. Kokonaisuutta raikastamassa kermavaahtopursotukset. Koristeena suklaakahvipapuja ja tummasta suklaata tehtyjä koristeita. Nimi ja ikä marsipaanista, viimeistelty suihkuttamalla pronssin värisellä kimallessuihkeella. Kakun pinalle heitelty macig sparkeseja.
Aikaisemmin olen tehnyt mm. tämän, tämän, tämän ja tämän suklaa-cappuccinokakun. Ja kakku valmiina lähtöön:
Onnea Janille ja toivottavasti syntymäpäiväsi olivat onnistuneet!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.