Poikani Joona sai tämän ohjeen eskarista. Olivat leiponeet sitä päiväkodissa ja ohjeen helppouden takia jakoivat ohjeen kaikille kotiinkin. Pieni leipurini halusi sitten oitis tehdä tätä myös kotona. Äiti autteli lähinnä aineiden mittaamisessa ja loppuvaiheessa niiden sekoittamisessa. Ohje on äärettömän helppo ja maukas, joten tätä voi hyvin tehdä yhdessä lasten kanssa.

Ohjeen alkuperää en tiedä. Jos joku tietää, niin vinkatkoon, lisään sen mielelläni tähän yhteyteen. Netistä ei googlettamalla ainakaan löytynyt.

Helgan helppo omenapiirakka

6 kananmunaa

4½dl sokeria

4½dl öljyä

1½tl suolaa

4½tl leivinjauhetta

4½tl vanilliinisokeria

9dl vehnäjauhoja

3dl nestettä (mehua, vettä tai maitoa) -itse laitoin mehua, niin ohjeesta tuli maidoton.

Sekoita kaikki aineet keskenään, älä vatkaa. Kuori ja lohko pinnalle omenoita, tai makusi mukaan muita hedelmiä/marjoja. Ohjeesta tulee uuninpellillinen, piiras kohoaa aikalailla, joten valitse syvempi pelti. Paista 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tämä ei ohjeeseen kuulunut, mutta itse tein pinnalle kanelikauramurua. Sekoittelemalla kaurahiutaleiden (2dl) joukkoon margariinia/öljyä (n.1dl), ripaus sokeria ja kanelia. Sitten ripotellaan omenalohkojen päälle ja koko komeus uuniin.

Tämä piirakka on mielestäni todella hyvää ja ihanan kuohkeaa. Pidin eritysesti paksusta, mutta pehmeän kuohkeasta pohjasta. Taikina on suhteellisen makeaa, joten kannattaa käyttää happamia omenoita. Itse ajattelin ensi kerralla kokeilla puolukalla.