Tein viime viikonloppuna nämä suklaakakut ja yksi vuoka jäi paketista yli. Päätin hyödyntää sen samantien. Koska kuivakakutkin on nähtävästi alkaneet minulla onnistua, tein tällä kertaa vähän raikkaamman kakun pääsiäisen kunniaksi.

Appelsiinikakku

5 kananmunaa

1dl sokeria

2dl tomusokeria

200g sulatettua margariinia

4dl vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

1dl appelsiinimehua

1pss appelsiiniraetta/ 1 appelsiinin kuoriraaste

1tl appelsiiniaromia

30g valkosuklaarouhetta

2dl pähkinä-krokanttisekoitusta  (wiener nougat crush)

 

Erottele keltuaiset ja valkuiset (säästä pieni määrä valkuaista eri astiaan, kuorrutetta varten). Mittaa sokerit astiaan ja lisää keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon sula margariini ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää appelsiinimehu ja rae/kuoriraaste. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan yhdessä crush sekoituksen kanssa. Lisää appelsiiniaromia oman maun mukaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää viimeisenä vaahdotetut valkuiset. Kaada vuokaan. Itse tein tästä taikinasta yhden suorakaiteen muotoisen 1l vuoan ja pienen rengasvuoallisen. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia.

 

Kuorrute:

valkuaista

tomusokeria

appelsiinimehua

 

Koristeena:

appelsiinin makuista koristeraetta

Wiltonin keltaista sokeria

sokerimassa kukkia, keltaista tomuväriä ja hopeakuula

Raikas ja pehmeä kakku tästä tuli. Koristelu vähän kallellaan pääsiäiseen :)