Sain työkaverilta tilauksen kahdesta täytekakusta, joita oli tarkoitus tarjota työpaikallamme hänen syntymäpäivien kunniaksi. Ainoana toiveena oli marjaa/hedelmää oman valintani mukaan ja violetit reunapursotuksiin. Siitä violetista se idea sitten lähti ja päätin tehdä vadelma-mustikkakakun. Näin ollen sain sisuksestakin saman värisen.

Tälläisiä niistä sitten tuli. Täytyy sanoa, että olin suunnitellut jotain yksikertaisempaa lopputulosta, mutta rönsyili taas ajatukset ja ideat, niin lopputulos on ainakin omaan silmään aikamoinen sekasoppa.

1315555.jpg

Kaksi halkaisijaltaan 24cm kakkua. Pohjana molemmissa kolmen ja puolen munan sokerikakkupohja.

Kuningatartäyte kahteen kakkun:
1prk sunnuntain kuningatar tuorejuustoa
1prk maitorahkaa
2prk flora vanillaa
1dl mustikoita
1dl vadelmia
1dl mehua
2prk piltti kuningatarsosetta
8 liivatelehteä
ripaus sokeria

Tätä laitoin alimmaiseen ja päällimmäiseen kerrokseen. Lisäksi tein väliin vaalean täytteen, joka kivasti raikasti kokonaisuutta.

Valkosuklaatäyte kahteen kakkuun:
1prk flora vispiä
1,5 levyä pandan valkosuklaata
1dl mariannerouhetta
2 liivatelehteä (olisi pitänyt laittaa enemmän, kakku meinasin läsähtää kokonaan koska tämä täyte  ei ollut tarpeeksi jämäkkää)

Tein valkosuklaa ganachen, jonka vaahdotin ja siihen lisäsin desin marianne crushia ja liotetut liivatteet.

Nämä molemmat täytteet olisivat riittäneet isompiikin kakkuihin (28cm), koska niitä oli aika reilusti. Kakuista tuli korkeat ja täytettä jäi vähän ylikin.

1315542.jpg

Kakut olivat yön yli painon alla ja sen jälkeen laitoin molempien pinnalle jäisiä mustikoita ja vadelmia. Tein kiilteen, joka kanssa epäonnistuin, siitä ei tullut ihan niin lusikoitavaa kun olin toivunut, mutta kyllä tuonkin alla marjat pysyivät ihan hyvännäköisinä.
Nuo liivatteet ovat minulle melkoista salatiedettä...

1315550.jpg

Reunoilla violetilla elintarvikevärillä värjättyä flora vispiä, koripursotustyllalla pursotettuna. Sekä valkoiset flora vispi pursotukset reunoilla ja päällä.

Kaulittavasti sokerikuorrutteesta tein pieniä liljoja, joihin sivelin vähän lilaa tomuväriä. Lehdet ovat aikaisemmin valmiiksi kappiin hätävaraksi tekemiäni räpellyksiä.

1315544.jpg

Päälle tein vielä valkosuklaasta pursottamalla nimen ja iän, jotka sitten viimeistelin kultaisen hohtavalla tomuvärillä -Niistä tuli kyllä todella ihanan näköisiä, joten tämä idea pitää toteuttaa joskus jatkossakin.

1315546.jpg

Onnea vielä Jonna!