Erittäin hyvä ystäväni täytti maanantaina 30-vuotta. Hän pyysi minua tekemään työpaikalleen (minun vanhan työpaikkani) kakkuja tarjottavaksi. Olipa ihana tekosyy päästä näkemään ihania tuttuja. Kakutkin onnistuivat ihan kohtalaisesti.

1853876.jpg

Pohjat tein Mansikkamäen Eben erilaisen täyttämistavan tyylillä. Ensimmäistä kertaa kokeilin tuota ja helppoahan se oli. Kakku oli leikkattaessa jotenkin aivan eri näköinen.

Kahteen isoon kakkuun tein neljä neljän munan unelmakääretorttupohjaa. Ja leikkelin ne sitten mallin mukaisesti. Itse leikkelin leivinpaperista myös suojakaitaleet vuokien reunoille, jolla takasin niiden irtilähtemisen vuoasta vaivattomasti.

Sitruuna-dajmtäyte:
200g sitruunatuorejuustoa
1prk flora vispiä
1prk flora vanillaa
5 liivatelehteä
1dl vettä
1½pss (a 100g) dajm rakeita
sirtuuna armia
3rkl caiprinha jauhetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi ja vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita kuivaksi puristetut liivatelehdet sekaan. Anna jäähtyä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon, kokoajan sekoittaen. Yhdistä tuorejuusto ja vaahdot. mausta muutamalla tipalla sitruuna aromia, caiprinha jauhetta ja dajm rakeilla.

Vadelmamousse:
½dl vettä
½prk confetin vadelma hyydykejauhetta
2prk flora vispiä
1½dl jäisiä vadelmia

Valmista hyydykejauhe pakkauksen ohjeen mukaan eli sekoita veteen vadelma hyydykejauhe. Vatkaa flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä vadelmaseoksen kanssa. Lisää joukkoon jäiset vadelmat.

Kakkuihin tuli puoliksi kumpaakin täytettä. Ensin olin kuvitellut että sitruunatäyte riittäisi molempiin kakkuihin, mutta täytettä meni tällä täyttämistavalla enemmän, kun mitä olin arvoinut, niinpä tein sitten äkkiä tuon vadelmaisen täytteen kaveksi. Ne sopivat kyllä hyvin yhteen ja raikastivat hyvin päällistä.

Päälle tein kahdesta levystä fazerin sinistä suklaacanaghen. Reunoilla flora vispi (ja purkki maitorahkaa) pursotukset.

Koristeena dajm rakeita, sokerikuulia, ja ite tehtyjä marsipaanihelmiä. Toiseen kakkuun kullan värisenä ja toiseen lilana. Sokerimassasta tein lisäksi kukat ja lehdet, sekä kyltit joihin kirjoitin sankarin nimen ja iän. Valitettavasti en saanut kuvaa leikatusta kakusta.

1853878.jpg

1853880.jpg

Loppu viimeistely koristeisiin helmiäisellä ja reunoille mantelilastuja. Itsekin pääsin kakkua maistamaan ja ihan hyvää oli. Etenkin tykkäsin kun nuo dajm rakeet eivät sulaneet täytteeseen, vaan olivat sellaisia rapeita sattumia.

Onnea Sanna, olet rakas!