On ollut tapana jo useana vuonna peräkkäin leipoa hiihtoloman kunniaksi pullaa, kuten mm. täällä. Vaikka minulla ei hiihtolomalla lomaa olekaan, niin päätin leipoa pullaa pitkästä aikaa. Yhdistelin omia suosikkejani, niin syntyi minusta maailman paras pulla. Ohjeeseen varioitu sekä tavallisia korvapuusteja, Metten ohjeen kanelipullia, että kristallipulliakin.
Maailman paras pulla
3,3dl flora vanillaa
1,7dl maitoa
1 kananmuna
1dl sokeria
vaniljatanko
1tl suolaa
2rkl kaardemummaa
2pss kuivahiivaa
14dl vehnäjauhoja
150g margariinia
Kuumenna flora vanilla ja maito. Lisää muna, suola, sokeri, kaardemumma ja vaniljatangon sisus. Sekoita. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja lisää jauhoja koko ajan taikinaa sekoittaen. Lisää margariini ja loput jauhot, vaivaa taikina tasaiseksi käsin. Jätä taikina kohoamaan liinan alle esim. tiskialtaaseen, joka on töytetty kuumalla vedellä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Täyte:
150g margariinia
2dl fariinisokeria
3rkl kanelia
Sekoita pehmeän margariinin sekaan fariinisokeri ja kaneli. Levitä täyte kaulitulle taikinalevylle ja rullaa tiukasti. Leikkaa paloiksi ja paina halutessasi metallisiin vuokiin. Anna taas kohota liinan alla. Voitele munalla ja paista 225 asteessa. Kuorruta valmiit jäähtyneet pullat halutessasi tomusokeri-vesi kuorrutuksella.
Pullat oli herkullisia ja niitä vietiin sitten ystävillekin kahvipöytään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.